avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca mama este in alt nume de familie și copilul cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca mama este in alt nume de familie și copilul cu alt nume,de ...

Daca mama este in alt nume de familie și copilul cu alt nume,de exemplu negru mama și copilul calomfir .Mama poate da acord că acest copil să facă testul ADN?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:17, 1 Septembrie 2023
Nu contează faptul ca părinții au nume de familie diferite.
Pentru efectuarea testării ADN extrajudiciare trebuie sa își dea acordul părinții care sunt trecuti in certificatul de nastere al copilului, indiferent ca sunt sau nu casatoriti și indiferent ce nume poarta aceștia.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Pai tocmai că,in certificatul de naștere mama are același nume ca și copilul dat după divorț mama a revenit la numele de domnișoară și copilul a rămas în familia tatalui
N-are nici o relevanță ce nume poartă mama sau tata în prezent, și ce nume are copilul.
Schimbarea numelui părinților n-are efecte juridice negative față de copil/copii.
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dactiloscopie; nume copil Anca Liubani Anca Liubani Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul anterior! As mai dori sa stiu daca testul dactiloscopic este necesar, relevanta lui, sau daca, dupa testul ... (vezi toată discuția)
Contestarea paternitãții Tudor_M Tudor_M Bună ziua. Am o problemă pentru rezolvarea căreia am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Îmi cer iertare pentru postul lung. Am 35 de ani. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua !am aflat de 3 ani că am un copil care va face 13 ... George o George o Buna ziua !am aflat de 3 ani că am un copil care va face 13 ani și se află in plasament,ce pot face ? Nu îmi poartă numele? (vezi toată discuția)