avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! In cazul in care se convoca adunarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! In cazul in care se convoca adunarea generală a asociației ...

Buna ziua! In cazul in care se convoca adunarea generală a asociației de propietari prin tabel convocator, iar unii (care nu locuiesc in apartament, au chiriași) NU sunt anuntați prin scrisoare recomandata, adunarea generală va fi statutara? Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 20:45, 3 Septembrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


@nivea

Dvs ori nu înțelegeți ce citiți, ori nu citiți până la capăt. Haideți să reiau din primul răspuns :

Cu toate acestea, numai o instanță de judecată poate să anuleze sau să suspende de la executare hotărârile adoptate într-o adunare generală convocată cu nerespectarea dispozițiilor legale


Vă rog să citiți cu atenție.

Ca fapt divers înțeleg că nu prea aveți legătură cu asociațiile de proprietari dacă vă imaginați că singura hotărâre „majoră” ce poate fi adoptată de către adunarea generală este cea cu privire la alegeri.
Nu ca fapt divers am inteles din istoric raspunsuri ca dv preferati sa cautati erori si scapari ale legilor pe care apoi sa le aplicati daca puteti sau daca nu sa le comunicati altora.
Concret ceva de la asociatia dv unde sunteti presedinte ????
Cum aplicati penalizarile alea si in ce ordine si la ce perioada se aplica??
Cum repartizati diferentele de apa ?
Cum sa eliminati fraude ale administratorului ca ziceati ca aveti (pe cand noi altii am eliminat).
Cum preferati sa fie la administratii cu program de incasarii sau doar in banca ca noi si de ce?

Credeti ca puteti aplica anuntarea locatarilor la o asociatie ca a domnului GRECU de mii de apartamente?
Ce solutii sa aplice cei care nu au un presedinte de asociatiei ca nimeni nu vrea sa candideze fix pe motivul asta de anutnare a tuturor ca ar fi ilegal oricum.
Ajutati-ne cu raspunsuri de astea nu cum ca daca nu faci aia nu e legal.
Ati dat in judecata pe cineva ca presedinte fara avocat si sa detaliati cum calculati penalizarile si sa le verificati astfel incat sa inteleaga si judecatorul?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@nivea

În primul rând constat că sunteți offtopik. În altă ordine de idei nu cred că aveți calitatea să mă chestionați cu privire la niște aspecte pe care dvs. nu le înțelegeți și vreți să le lămuriți pe această cale, dar puteți deschide câte un topik pentru fiecare subiect și discutăm.

Nu știu de unde ați înțeles că avem „ fraude ale administratorului”; probabil din aceleași motive : nu înțelegeți ce citiți sau nu citiți până la capăt.
Nu am spus ca aveti.
Am spus doar ca dati solutii la problemele scrise de mine cu care ne-am confruntat si se intampla inca la toti ceilalti.
Pana atunci suntem satui de restrictii si nu se poate.
Mai veniti si cu solutii.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@nivea

Nu știu de unde ați tras concluzia că dau soluții la problemele scrie de dvs. În cazul de față am oferit un răspuns utilizatorului poppatricia fundamentat pe dispozițiile art. 47 alin. 4 și ale 48 alin. 3 din legea nr. 196/2018 cu precizarea că :
Cu toate acestea, numai o instanță de judecată poate să anuleze sau să suspende de la executare hotărârile adoptate într-o adunare generală convocată cu nerespectarea dispozițiilor legale


Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Bună ziua doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 ... 1qPaul 1qPaul Bună ziua Doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 alin.3 pct.b, și alin.4 prin care 20 % din membrii unei asociații de proprietari care doresc ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza anuntul cu privire la sedinta adunarii extraordinare ... Paveladina Paveladina Cine semneaza anuntul cu privire la sedinta adunarii extraordinare a asociatiei de proprietari, convocate de 20% din membrii asociatiei? In anuntul lipit pe ... (vezi toată discuția)