Bună ziua! Sunt divorțată din 2017,am doi copii minori care îmi sunt încredințați mie iar eu și fostul soț avem custodie comuna asupra lor.
Am vrut sa ii mut la o alta scoala,în alt oraș iar cei de acolo mi-au cerut acorul tatălui,el nefiind de acord.
Ce pot face în aceste condiții?
Și as vrea sa știu dacă îl dau în judecata pot obține custodie totala asupra copiilor?Pentru ca el nu se ocupa deloc de minori,nu ii suna,nu ii vizitează,nici măcar dreptul de vizita nu și l-a cerut! Mulțumesc frumos!
Chiar dacă nu obțineți ,,custodia excusiva",puteți silita instantei sa schimbați domiciliul, sa înscrieți copii la lta școală bineînțeles dacă acest lucru este in interesul.lor.Sansele se analizează cu un av după ce prezentați situația exacta,acte,pe un forum se pot obține doar informații.
Dacă tatal arata dezinteres fata de minori, de o lunga perioada de timp, aveti șanse sa obțineți exercitarea autorității parintesti în mod exclusiv de dvs.
Între timp, puteți obține pe calea ordonantei presedintiale suplinirea acordului tatalui în vederea transferului școlar al copiilor. Procedura este rapida și se soluționează de regula în 2 săptămâni.
Contactați urgent un avocat recomandat sau de pe forum, din lista consultanților, pentru ca încă mai aveti timp sa transferati minorii pana la începerea scolii.