avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara,am o întrebare.pe baza abuzului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara,am o întrebare.pe baza abuzului emotional(10 ani ...

Buna seara,am o întrebare.pe baza abuzului emotional(10 ani de căsnicie)soția a ales calea alcoolului.pt vinderacare a ales spitalizarea la psihiatrie la dezalcoolizare.abuzul însă continua mult mai puternic după externare,inclusiv cu amenințat
I de divorț și luarea celor 2 minori de către tata.ce șanse ar exista in instanța ca mama sa poată păstra copiii?sau ce alte mijloace ar putea folosi mama pt reabilitare,inclusiv sa rămână in relație pana când un judecător ar fi dispus sa ii acorde copiii?multumeac anticipat.țin sa precizez ca după externare nu mai exista recidiva in cazul alcolului
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:50, 4 Septembrie 2023
E foarte delicat si as zice ca trebuie sa treaca testul timpului, o recadere fiind posibila oricand fara o sustinere psihologica. Nu poate garanta nimeni ca in situatii de viata dificile - care apar vrem nu vrem - nu apar recaderi si astfel sa fie pusa in pericol dezvoltarea si interesul copiilor.

Nu e imposibil de obtinut locuinta copiilor - depinde ce varste au, depinde ce puncte de vedere exprima, de ajutorul pe care mama il are in cresterea copiilor, de pozitia tatalui - insa nu este usor, totul va depinde de probele care se fac la dosar si de abilitatea partii+avocat de a convinge judecatorul ca este apta pentru a creste in bune conditii minorii, intr un mediu echilibrat si adaptat nevoilor lor.

Asta si pentru ca aceste masuri privin minorii nu sunt niciodata definitive, oricand se schimba situatia de fapt putand fi luate alte masuri. Tatal va veghea in preajma si banuiesc ca ar putea observa eventualele recaderi.

Trebuie dovedita si atitudinea violenta a tatalui si mediul toxic pe care il propaga in jur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Buna seara o nelamurire va rog ...daca tatal si bunica paterna ... admin74@gmail.com admin74@gmail.com buna seara o nelamurire va rog ...daca tal si bunica paterna au decedat sotia supravetuitoare vine la mostenire impreuna cu cei 2 copii ai ei (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi de mama leomard14 leomard14 O cunostinta de a mea ma roaga sa ma interesez cu poate nora lui sa fie decazuta din drepturile de mama deoarece el banuieste ca aceasta face video chat (nu e ... (vezi toată discuția)