avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună seara! În urmă cu 10 luni am căzut la locul ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună seara! În urmă cu 10 luni am căzut la locul de muncă. ...

Bună seara!
În urmă cu 10 luni am căzut la locul de muncă. Am anunțat șeful în ziua respectivă și m-a rugat să nu îmi iau CM pentru că era foarte multă treabă și personal puțin, dar ea nu a anunțat mai departe. Am făcut eu un tratament să mă lase spatele cât de cât, dar la nici 3 luni de zile am început să înțepenesc. Am început și am făcut infiltrații, îmi reveneam cât stăteam în concediu (cu plată de 75%), dar cum mă întorceam la muncă m-ai rău înțepeneam. Șefa mea se supărase că de ce am făcut infiltrații fără să o anunț și ca drept pedeapsă m-a trecut de la ture de 12 ore la 8 ore în fiecare zi. La 6 luni de zile după accident am înțepenit de tot încât am fost internată urgent la recuperare. După 2 luni de zile m-am întors la muncă cu tot cu dureri și au încercat să mă "oblige" să mă mut pe altă secție sau chiar să-mi dau demisia. Sunt multe de spus.
Întrebarea e următoarea: dacă șefa mea nu a declarat mai departe accidentul, dar eu am dureri încontinuare din cauza căzăturii de acum 10 luni, pot să scriu o declarație măcar către managerul spitalului? Problema este că mă țin încontinuare "pedepsită" la 8 ore și îmi pune și anumiți colegi "în cap" încât să cedez și să îmi mut secția.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:28, 4 Septembrie 2023
Solutia este sa sesizati ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data. ITM va dispune cercetarea evenimentului si daca sunt indeplinite conditiile legale, firma va inregistra AM si completa formularul FIAM.
Numai daca evenimentul este inregistrat ca AM, puteti beneficia de prevederile Legii nr. 264/ 2002 republicata, privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP,
-art.18 Asigurații sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale au dreptul la următoarele prestații și servicii:
a) reabilitare medicală și recuperarea capacității de muncă;
b) reabilitare și reconversie profesională;
c) indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizație pentru trecerea temporară în alt loc de muncă și indemnizație pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensații pentru atingerea integrității;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
h) pensie invaliditate ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională;
i) pensie de urmaș în cazul decesului ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie firma pt accident de munca Monica_tm Monica_tm Buna ziua,v-as ruga sa ma ajutatii cu urmatoarea sitiatie si anume:in anul 2013 am cazut la serviciu pe o scara de marmura care nu avea fasii antiderapante sau ... (vezi toată discuția)
Accident munca ContSters496631 ContSters496631 Am avut un accident de munca ,m-am taiat la un feliator de mezeluri(nu foarte tare) dar am fost la urgenta am facut si injectie pt ca aveam temperatura si sa ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Poplaca Poplaca Buna ziua , azi am avut un accident de munca , seful m-a sfatuit sa declar cu totul altceva , ca nu am fost la munca azi si ca mi-am luat o zi libera , si ca ... (vezi toată discuția)