Buna seara
Sotul a avut un accident minor intrun sens giratoriu. A circulat pe banda 2 pt a folosi a 3 a iesire. Celalalt conducator conducator a folosit banda 1 pt a doua iesire in sens inainte de iesire a "taiat" banda2 si a folosir a doua iesire automat ca sotul a franat brusc si a cazut. Se vede si pe filmare. Interpretarea politistului a fost pv in urma caruia a primit 6 puncte aferete amendei . In baza 1391/05 art 111 oug 05/02. Stiu ca sa schimbat legea doar ca agentul nu a stiu sa imi explice nici mie cum ar fi fost corect.Iar domnul agent se cunostea cu celalalt participant la trafic....se vedea ....automat ca nu ia convenit ca nu am accept bani iar in declaratie a spus ca am cerut bani neavand un martor pt asa ceva . Pt ca martori stiu ca nu se considere rude de gradul 1 si 2 Intrebarea mea ar avea castig de cauza in instanta? Pt anulare puncte si amenda?
Cred ca faceți niște confuzii și trebuie sa va reluați expunerea. Banda 1 este inelul exterior în sensul giratoriu, banda 2 este cea de lângă sens. De anul acesta conform codului rutier, s-a schimbat legea referitoare la circulația în sensul giratoriu, vinovat e cel care face o manevra de schimbare a benzii, fără să se asigure și sa semnalizeze. Regula e ca la art. 54 din OUG 195/2002.
Dacă sotul dvs. e cel păgubit în cazul acesta, atunci sa depună plângere contravențională împotriva acelui PV, la judecătoria de care aparține.