avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie soț decedat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie soț decedat

As vrea să știu, dacă , după ce tata a murit, acum câteva zile, mama , care este pensionară, are dreptul la 25 la sută din pensia soțului, cumulată la pensia ei, așa cum prevedea un proiect de lege, din 2018....care nu știu dacă a fost aprobat. Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2023
Simona Laria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:40, 5 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are dreptul momentan, pentru că o astfel de lege nu este intrată în vigoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 127/2019 ce avea aceasta prevedere legala este prorogata pentru 01/01/2024.
Acum se tot vorbeste de o noua lege.
Reveniti cu intrebarea dupa intrarea in vigoare a unei noi legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 127/2019 art.113 Pastorica Pastorica Legea nr. 127/2019 art.113 privind sistemul public de pensii va intra în vigoare de la 01 ianuarie 2024?. Multumesc. (vezi toată discuția)
Sunt pensionar limită de vârstă pensie 1729 și aș dori să ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Sunt pensionar limită de vârstă pensie 1729 și aș dori să știu dacă am dreptul la un ajutor de 25% din pensia soției decedate, pensionara pentru ... (vezi toată discuția)
Poate o vaduva, cu 54 de ani de casnicie, si o pensie proprie ... PopescuCornelia PopescuCornelia Poate o vaduva, cu 54 de ani de casnicie, si o pensie proprie de 2100 lei sa beneficieze de 25% din pensia sotului defunct. Multumesc (vezi toată discuția)