avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Executare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Executare hotarare judecatoreasca

Buna seara!Am dat in judecata prin somatia de plata un debitor.Am castigat.Problema este ca s-ar putea ca firma sa nu aiba active ,sa nu aiba absolut nimic.Ce se intampla in acest caz?Raspunderea administratorului este angajata?Adica,ar putea sa fie obligat sa fie obligat sa raspunda cu bunurile aflate pe numele lui?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:47, 29 Ianuarie 2010
Daca nu are bunuri si indeplineste pragul debitului, puteti cere deschiderea procedurii insolventei unde puteti sa cereti antrenarea raspunderii organelor de conducere in conditiile in care sunt indeplinite anumite conditii prevazute de L.85/2006.
daca nu are nimic e complicat.chiar daca il bagi in faliment situatia este aceiasi
Parerea mea este ca trebuie sa intreprinzi toate demersurile necesare pentru clarificarea debitului.
Daca nu are bani in conturi sau nu are actve care pot fi valorificate,asta numai prin intermediul unui executor judecatoresc poti constata.
Solutia in legatura cu acest debit este la indemana AGA care hotareste daca se continua procedurile inclusiv deschiderea falimentului.
Chiar daca nu se obtine nimic in procedura falimentului pentru ca poate te regasesti cu creanta pe undeva pe la pozitia 8 sau 9 de la art.123 din Legea 85/2006, hotararea de inchidere a procedurii te va ajuta sa-ti inchizi dpdv contabil pozitia debitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mirceamonac mirceamonac Prin S.C nr. - , firma X este obligata sa plateasca institutiei o suma de 20.000 lei Executorul judecatoresc constata ca firma este insolvabila. Cum se ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Stare de insolvabilitate marss marss Sunt asociat unic la un SRL care nu mai desfasoara nici o activitate de 5 ani si care nu a mai platit nici o obigatie la finante.Nu am putut suspenda firma ... (vezi toată discuția)