avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara. Sunt însărcinată și momentan lucrez in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara. Sunt însărcinată și momentan lucrez in UK, dar ...

Buna seara. Sunt însărcinată și momentan lucrez in UK, dar doresc sa ma retrag in romania de tot când voi avea 4 luni de sarcina cu ideea de a ma angaja in romania(ca sa pot beneficia de indemnizație in Ro) apoi vreau sa ma întorc in Uk pentru a naște copilul deoarece primul copil tot in Uk l-am născut și sunt mulțumită de serviciile lor medicale. Întrebarea mea este dacă pot primi indemnizație chiar dacă nasc copilul in alta țara…și dacă pot sa aduc vechimea lucrata din uk in Ro. Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: SimoAdri , utilizator 13:18, 6 Septembrie 2023
Indiferent de locul nasterii copilului, pentru a beneficia de indemnziatia CCC in Romania trebuie ca în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau sa va aflati în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Ideea este ca eu am terminat concediul de maternitate cu primul copil in Martie și am început munca din nou, deci nu am avut întrerupere de contract in Uk vreo 3 ani…pe mine ma îngrijorează faptul ca vreau sa nasc tot in Uk , și totodata am auzit discuții ca nu ar mai fi ok sa aducem vechimea lucrata din UK deoarece nu mai este in UE ..deși unii zic ca da…sunt total confuza
Intrebati la ANPIS - Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială
[ link extern ] /
Mulțumesc mult de ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mă puteți va rog lămuri și pe mine într-o situație, ... Mlsm Mlsm Bună ziua, mă puteți va rog lămuri și pe mine într-o situație, sunt însărcinată în 7 luni ,sunt in Germania angajată de un an si jumătate,iar de5 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil care este nascut in strainatate ana9333 ana9333 Buna ziua, Am si eu o intrebare.As dorii sa nasc in strainatate si as dori sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatie de crestere copil in Romania ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in luna octombrie am revenit in tara din anglia, unde ... Viviana J Viviana J Buna ziua, In luna octombrie 2021 am revenit in tara din Anglia, unde am locuit si lucrat in ultimii 2 ani si jumatate. De curand am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)