avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, mă puteți va rog lămuri și pe mine ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, mă puteți va rog lămuri și pe mine într-o situație, ...

Bună ziua, mă puteți va rog lămuri și pe mine într-o situație, sunt însărcinată în 7 luni ,sunt in Germania angajată de un an si jumătate,iar de5 luni sunt in risc maternal,daca vin in țară și mă angajez o lună,după să închid contractul de munca și să vin in Germania pentru a naște aici pe asigurarea soțului ,pot să mă întorc în România și să beneficiez de indemnizație? inițial vroiam sa nasc in Romania dar au apărut ceva complicații cu bebe și mai ok este nașterea aici ,însă vreau sa mă reîntorc în țară . A-și avea șanse să mi se aprobe indemnizația? va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:33, 23 Septembrie 2023
Indiferent de locul nasterii copilului, pentru a beneficia de indemnziatia CCC in Romania trebuie ca în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau sa va aflati în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt însărcinată și momentan lucrez in uk, dar ... SimoAdri SimoAdri Buna seara. Sunt însărcinată și momentan lucrez in UK, dar doresc sa ma retrag in romania de tot când voi avea 4 luni de sarcina cu ideea de a ma angaja ... (vezi toată discuția)
Mi-am depus demisia, iar apoi am aflat ca sunt insarcinata. voi mai putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? je_damaris je_damaris Buna ziua! Am lucrat timp de 14 luni la o companie dupa care mi-am depus demisia. Abea apoi am aflat ca sunt insarcinata. Mai am 8 luni pana voi naste. Voi mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil Roziotzy Roziotzy Buna ziua, am o fetita de un an si opt luni si practic ar trebui saa intorc la serviciu in octombrie cand fata ar face 1 an si 11 luni, conform OUG 111/2010. ... (vezi toată discuția)