avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Ma interesează cum pot sa am acces direct ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Ma interesează cum pot sa am acces direct la dosarul ...

Bună ziua! Ma interesează cum pot sa am acces direct la dosarul meu și care este procedura ca sa il vad( dosar penal- accident de circulatie).
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 11:05, 6 Septembrie 2023
Bună ziua! Aveti posibilitatea sa formulati o cerere de studiu la organele de cercetare penală( daca e in curs de cercetare) sau la instanta de judecată ( daca a fost trimis de la parchet). De asemenea aveti dreptul să solicitați eliberarea de xerocopii după actele dosarului care vă interesează, sau chiar in totalitatea sa. Costurile de xerocopiere sunt de 50 de bani pagina. Trebuie să stiți totusi, faptul că, in cursul urmăririi penale, accesul la dosar vă poate fi restricționat pentru o anumită perioadă de timp, Drepturile dumneavoastră sunt prevăzute de art. 83 Noul cod de procedură penală. Având in vedere că este vorba de un dosar penal, este indicat să uzați de toate drepturile dumneavoastră incă din faza de urmărire penală, motiv pentru care angajarea unui avocat cu experiență în astfel de situații vă poate ajuta mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea studierii elementelor unui dosar penal aflat in cercetare pantelica111 pantelica111 Cum pot studia (eventual in detaliu) elementele unui dosar penal aflat in cercetare, in care sunt inculpat(citat)? Se poate si fara ajutorul avocatului? (vezi toată discuția)
Xerocopii dosar penal in up. e posibil? Juilk Juilk Pot cere copiii dupa un dosar penal aflat in faza de UP? Eu fiind parte vatamata? sau am doar dreptul de-a studia dosarul? (vezi toată discuția)
Plangere penala marria_marria marria_marria s-a facut o plangere penala ...a carei cauza s-a disjuns considerandu-se ca exista suficiente elemente necesare pentru inceperea urmaririi penale pentru o ... (vezi toată discuția)