Doresc sa repar peretele casei mele care dă în curtea vecinului..acesta îmi pune condiții:sa plătesc 3000 de ron pt "murdăria cauzată" plus 300 de ron/zi pt faptul că el vrea sa fie prezent la cele 2 sau 3 zile de lucru necesare...cred că nu e legal ceea ce îmi cere,dar nu știu cui să mă adresez (eu locuiesc în Spania iar tatăl meu este cel care ar trebui să facă demersurile necesare)... Primăria nu intervine în asemenea cazuri, vecina in cauză lucrează la consiliu județean.... Vreau sa repar peretele in cauză, deoarece se deteriorează... nu știu cui să mă adresez... mulțumesc anticipat, o zi bună
MariusAdrianRaducea
Utilizator 6din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Este evident că în lipsa înțelegerilor dintre vecini se poate iniția o acțiune judecătorească având obiect "obligația de a face" prin care instanța să îl oblige pe vecin să vă permită accesul pe proprietatea sa în vederea efectuării reparațiilor la casa dumneavoastră. Recomand inițierea unui asemenea demers, fără a apela la sprijinul vreunui avocat, problematica fiind destul de simplistă. Cât privește eventualele pretenții financiare nu încape discuție, vecinul neavând niciun suport legal pentru a solicita diverse sume de bani.
61dan
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Vecinul tatalui dumneavoastra este un neom. Din pacate vecinii nu ni-i putem alege. Discutati totusi cu el si, daca insista, solicitati incheierea unui contract , apoi informati ANAF. Asa prada usoara nu va fi ratata de baietii dornici de afirmare.
mitabiciclista
Utilizator 1din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Fiecare vede lucrurile din punctul lui de vedere.
Să privim și dinspre vecină.
Vecina vă permite accesul pe proprietate pentru reparații dar vrea să fie acasă si să supravegheze ce fac persoanele necunoscute care ii întra în curte.Asta e normal.
Pentru asta se îndoiește de la muncă și are niște pagube financiare.
Daca vrea să aibă curățenie în curte și după reparații este iarăși normal.Nici asta nu se face gratis.
Eu vad că aveți tot sprijinul vecinei.