avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... As dori un avocat sau un jurist sa-mi explice un pic ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

As dori un avocat sau un jurist sa-mi explice un pic situatia ...

As dori un avocat sau un jurist sa-mi explice un pic situatia asta. Ieri am cumparat un telefon de la un baiat de 17 ani. Astazi au venit parintii lui acasa la mine si m au amenintat sa-i dau telefonul inapoi fara sa-mi dea banii ca daca nu merg la politie si ma acuza de furt, telefonul fiind pe numele mamei copilului. Tranzactia a fost facuta fara vreun act, se poate sa fiu acuzat de furt?
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana nu îți restituie banii nu le dai nimic.Sa facă plângere, mergi dai o declarație ,explici situatia etc..
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sper sa n-am dreptate, dar poate fi un mod de a "scoate bani" de la diversi cumparatori santajand cu faptul ca e minor. Ce lege interzice ca un tanar de 17 ani sa vanda ceva? Minorii care au împlinit 16 ani pot semna contracte de munca fara sa aiba nevoie de acordul părinților sau al tutorelui si nu pot cumpara si vinde lucruri? Fapta incriminata este aceea de furt de la parinti si nu aceea de a vinde un telefon.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2023
pia_ionita, utilizator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Minorii între 14 și 18 ani au capacitate de exercițiu limitată, deci pot încheia acte juridice asistați de părinți. Dar dacă dumneavoastră nu știați că are 17 ani ați fost cumpărător de bună credință și nu riscați nimic, de fapt aveți dreptul la restituirea banilor. Iar dacă ați știut, oricum nu puteți fi acuzat de furt ci, cel mult, de tăinuire raportat la furtul comis de minor. Oricum însă, buna credință se presupune, reaua credință trebuie demonstrată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata.ce se poate intampla? george 5 george 5 Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de ... (vezi toată discuția)
Am vandut un telefon furat cumparat de la cineva mihaigsa mihaigsa Am cumparat un telefon iar dupa 1 saptamana lam vandut, dupa 4 saptamani ma suna politia si am mers la sectie. Miau zis ca telefonul pe care lam vandut a fost ... (vezi toată discuția)
Telefon furat si cumparat apoi vandut NicuPNI NicuPNI Buna ziua, Am cumparat un telefon prin luna Ianuarie, iar apoi l-am vandut pentru ca nu mi-a placut cum arata. Acum de vreo 3 saptamani am fost chemat la ... (vezi toată discuția)