avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Buna ziua, numele meu este Mihaela Dan si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Buna ziua, numele meu este Mihaela Dan si ma confrunt ...

Succesiune
Buna ziua, numele meu este Mihaela Dan si ma confrunt cu o problema legata de succesiune.
In anul 2013 a decedat bunicul patern, eu am aflat de acest lucru de abia in anul 2015 cand bunica paterna a venit la domiciliul meu unde locuiam la momentul respectiv, discutand cu aceasta fata in fata mama mea si eu prin telefon. Vizita acesteia viza ca eu sa i dau semnatura ca renunt la mostenire, lucru pe care nu l am facut. In luna decembrie a aceluiasi an m a contactat un asa zis mediator, am primit un plic acasa cu hartii nesemnate, neinregistrate la care nu am dat curs,nu mi s a parut a fi credibila acea scrisoare, oricine putea sa o redacteze la calculator. Acum, in prezent, am aflat ca si bunica a decedat in anul 2019. Tatal meu, fiul celor doi a decedat in anul 2001,eu fiind singura fiica. Legatura dintre tata si ei a fost inexistenta prin urmare nici eu nu am avut o relatie prea apropiata cu acestia, am incercat in anul 2010, am si avut buletin la ei, dar dupa 3 luni am fost data afara si de atunci n am mai comunicat exceptand telefonic in anul 2015 cu bunica. Revin la demersurile pe care le am initiat: am solicitat un CF in extensso unde scrie ca in anul 2016 bunica a facut succesiunea, obtinand cota de 1/1, iar in anul 2020 cu 8 luni inainte sa moara a incheiat contract de intretinere cu cineva, desi detin un bilet de externare in care scrie ca avea dementa mixta, nu stiu daca are relevanta. Intrebarea mea este: daca notarul unde s a dezbatut succesiunea, nu mai are arhiva sau poate nu doreste, desi nu vreau sa ma antepronunt, unde pot sa o gasesc? Daca se dovedeste ca bunica a mintit si cei doi martori la fel ce este de facut? E posibil sa fi fost dezmostenita? Are rost sa merg mai departe cu demersurile si daca da imi puteti recomanda un avocat cu interes si care este dispus sa se implice in Ploiesti. Eu locuiesc in Timisoara. Multumesc anticipat. PS singurul lucru care il regret este ca nu mai am pozele cu tata, averea daca e sa se bucure in continuare altii. Multumesc din nou.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2023
danmihaela85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:54, 8 Septembrie 2023
Bună ziua!
Ați acceptat succesiunea de pe urma bunicului dvs.in termen de 6 luni de când ați aflat de decesul bunicului dvs.in anul 2015?
Buna ziua,
Nu am facut un demers in acest sena sincer nici n am stiut. Presupun ca nu mai este nimic de facut. Multumesc.

Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

Bună ziua!
Ați acceptat succesiunea de pe urma bunicului dvs.in termen de 6 luni de când ați aflat de decesul bunicului dvs.in anul 2015?

Bună ziua!
Daca nu ați acceptat succesiunea in termen legal, la prima vedere nu prea aveți ce să faceți.
Recomandarea este să mergeți totuși la un avocat din zona dvs., poate in urma discuțiilor cu dvs., se găsește o "chichiță" avocățească să mai faceți ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune hatice_e hatice_e Am dezbatut succesiunea lui tata ,moştenitori fiind eu 2 frati vitregi(de tata) şi sotia acestuia.Problema este ca s-a facut o tranzactie prin care ei se ... (vezi toată discuția)
C’è pot face ? Larissa2008 Larissa2008 Buna ziua tuturor.... asa cum scriam cam 2 ani in urma despre o succesiune care sa conclus in absenta mea deorece eu nu ma aflam in tara iar unchiul meu ( din ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu dezmostenirea nicul25 nicul25 Am o problema cu tatal meu! Recent a murit mama mea si sa facut succesiunea dupa apartament si bani.Mai am inca 3 frati iar cu unul locuiesc in casa ... (vezi toată discuția)