avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Daca castig procesul pot face recurs?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 29 Ianuarie 2010
Multumesc, revin, sentintele din fond se pot revoca in recurs chiar daca nu le-am reclamat? In sens ca pot obtine o hotarare net inferioara in avantaj mie la recurs decat cea din fond?
Nu vi se poate agrava situatia in propriul recurs, e principiu de drept.decat daca partea adversa declara si ea recurs....
Ceea ce nu e recurat nu poate fi desfiintat in recurs.Instanta se pronunta doar pe cee investita...tot principiu de drept..dar aparatorul dvs. ar trebui sa va explice lucrurile astea....
av.antoanelageaman a scris:

Nu vi se poate agrava situatia in propriul recurs, e principiu de drept.decat daca partea adversa declara si ea recurs....
Ceea ce nu e recurat nu poate fi desfiintat in recurs.Instanta se pronunta doar pe cee investita...tot principiu de drept..dar aparatorul dvs. ar trebui sa va explice lucrurile astea....

Nu inteleg partea a doua. Ceea ce nu e din recurs nu poate fi desfiintat in recurs, atunci ce sens are recursul?

Avocatul nu-mi este aparator ci reprezentant, deoarece eu sunt reclamantul. Ceea ce ar trebui si ceea ce se intampla de fapt sunt 99% din cazuri doua lucruri diferite, observ 99% din cazuri.
Nu mi-au placut si nici nu-mi explic numeroasele greseli de ortografie din contestatie. Voi lasa avocatul sa-si faca meseria insa sansa ca sa nu primesc ceea ce mi se cuvine din fond a crescut, si-mi rezerv abilitatea de a face recurs, daca nu sunt despagubit pe buna dreptate. Intotdeauna exista sansa ca reprezentantul sa fie cumparat de partea adversa.
Este vorba despre principiu „non reformatio in peius”. În condiţiile art.315 alin.4 C.proc.civ. , la judecarea recursului, precum şi la rejudecarea procesului după casarea hotărârii de către instanţa de recurs, dispoziţiile art. 296 sunt aplicabile în mod corespunzător, respectiv că recurentului nu i se poate crea în propria cale de atac o situaţie mai grea decât aceea din hotărârea atacată, principiu aplicabil şi în caz de rejudecare după casare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casarea aled aled Buna seara, Am o mare problema,in luna octombrie o hotarire a sectiei a-9-a a devenit definitiva si ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna? sandel25 sandel25 Solutie: Admite recursul. Caseată în parte sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare către Judecătoria sector 2 ...... Au fost mai multe ... (vezi toată discuția)
Dosar de munci - rejudecare suciu_diana suciu_diana Buna seara, poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o ... (vezi toată discuția)