avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Am 65 de ani,nu am avut probleme psihice. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Am 65 de ani,nu am avut probleme psihice. Vreau ...

Bună seara! Am 65 de ani,nu am avut probleme psihice. Vreau să vând o proprietate și notarul îmi cere pe lângă actele de proprietate care sunt in regulă și o adeverință de la IML CU O LUNĂ IN URMĂ AM FĂCUT UN RMN SI AM DESCOPERIT CĂ AM O TUMORĂ PE CREIER. ESTE NECESARĂ ACEA ADEVERINȚĂ? MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: vasi2007 , utilizator 07:21, 15 Septembrie 2023
I-ați spus notarului că aveți o tumoare pe creier`?
EU PERSONAL NU,DAR ȘTIE DE LA CUMPĂRĂTOR.,CARE ȘTIE
DE LA MINE
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2023
adrian1@1, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă notarul știe, nu aveți de ales, trebuie să faceți expertiză medico-legală la IML.
Sunteți obligat de cumpărător să aduceți act medical de la IML la notar.

Sau dacă nu vreți să vă supuneți expertizei, căutați alt cumpărător și alt notar, care să nu știe că aveți tumoare pe creier. Faceți cum considerați că e mai bine pentru interesele dumneavoastră.

Dacă cumpăratorul are pretenția asta, nu aveți ce face, decât să aveți răbdare și să căutați alt cumpărător, care să nu știe că aveți tumoare pe creier, și să perfectați actele la alt notar.

Din punctul meu de vedere e o exagerare solicitarea certificatului de discernamânt , dar asta este........., totuși sunt cazuri când bolnavi care au tumoare la creier au probleme de memorie și de discernamânt. Asta este realitatea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2023
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumparatorul vrea sa se asigure ca actul nu va putea fi atacat ulterior de catre familia Dv. pe motiv ca nu ati avut discernamant la momentul incheierii contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La vanzare cumparare daca cea in cauza are dementa poate semna sora? cool_girl_em cool_girl_em o doamna vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza si noi sa o ingrijim, problema e ca doamna are inceput de dementa si ea nu ne poate face actele, e posibil ... (vezi toată discuția)
Unde se poate incheia actul de vinzare cumparare flipisor flipisor Am si eu o problema si cer ajutorul. Am gasit sa cumpar un teren la munte. Proprietara terenului este o batrina de 83 de ani, luată in grija de unica ei ... (vezi toată discuția)
Malpraxis cu urmari grave calista_me calista_me in urma cu 6 ani am avut mari dureri de cap, ca urmare am mers la neurolog care mi-a recomandat RMN la o clinica din Timisoara. Am platit RMN ( nefiind bani la ... (vezi toată discuția)