Bună seara! Am 65 de ani,nu am avut probleme psihice. Vreau să vând o proprietate și notarul îmi cere pe lângă actele de proprietate care sunt in regulă și o adeverință de la IML CU O LUNĂ IN URMĂ AM FĂCUT UN RMN SI AM DESCOPERIT CĂ AM O TUMORĂ PE CREIER. ESTE NECESARĂ ACEA ADEVERINȚĂ? MULTUMESC!
Dapix
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă notarul știe, nu aveți de ales, trebuie să faceți expertiză medico-legală la IML.
Sunteți obligat de cumpărător să aduceți act medical de la IML la notar.
Sau dacă nu vreți să vă supuneți expertizei, căutați alt cumpărător și alt notar, care să nu știe că aveți tumoare pe creier. Faceți cum considerați că e mai bine pentru interesele dumneavoastră.
Dacă cumpăratorul are pretenția asta, nu aveți ce face, decât să aveți răbdare și să căutați alt cumpărător, care să nu știe că aveți tumoare pe creier, și să perfectați actele la alt notar.
Din punctul meu de vedere e o exagerare solicitarea certificatului de discernamânt , dar asta este........., totuși sunt cazuri când bolnavi care au tumoare la creier au probleme de memorie și de discernamânt. Asta este realitatea.
vasi2007
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cumparatorul vrea sa se asigure ca actul nu va putea fi atacat ulterior de catre familia Dv. pe motiv ca nu ati avut discernamant la momentul incheierii contractului.