avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna Exista reglementari legale, prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna Exista reglementari legale, prin care un angajator ...

Concediu de odihna
Exista reglementari legale ,prin care un angajator sa poarte impune diverse reguli de genul : ,, O tranșă de concediu sa fie 10 zile legate , pana în Noiembrie sa lichidezi concediu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:42, 11 Septembrie 2023
Regulamentul intern, de exemplu.
Codul Muncii , art 148 (1) , (3) si (5) , si art 149 . Si - desigur - regulamentul intern .
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2023
CHKa, utilizator
Codul Muncii
art. 148
..
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
In Banci exista regula ca in decembrie si ianuarie sa nu fie nimeni in concediu. Pentru ca atunci este foarte mult de lucru si unitatea nu se poate lipsi de nimeni. Poate si in alte unitati. E drept, am vrea toti sa ne luam concediu de sarbatori. 10 zile intre care se intercaleaza zilele libere date legal. Ne mai intoarcem la munca la 1 februarie.
Legea este aceeasi pentru toti .. angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna 2021 ionela11 ionela11 Buna ziua, Cum ii pot demonstra salariatului sa inteleaga ca din totalul zilelor de concediu pe an prima transa este de 10 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Concediul legal natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua , am si eu o nelamurire privind concediul legal pentru anul 2012 , eu vreau sa imi iau 4 zile din CO pe 2012 , d-na de la personal imi spune ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna eminence eminence Buna ziua, din cate am inteles codul muncii ne obliga sa ne luam concediu minim 10 zile legate. Mie nu-mi convine deloc, eu prefer sa iau concediul in ... (vezi toată discuția)