Concediu de odihna
Exista reglementari legale ,prin care un angajator sa poarte impune diverse reguli de genul : ,, O tranșă de concediu sa fie 10 zile legate , pana în Noiembrie sa lichidezi concediu.
Codul Muncii
art. 148
..
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
In Banci exista regula ca in decembrie si ianuarie sa nu fie nimeni in concediu. Pentru ca atunci este foarte mult de lucru si unitatea nu se poate lipsi de nimeni. Poate si in alte unitati. E drept, am vrea toti sa ne luam concediu de sarbatori. 10 zile intre care se intercaleaza zilele libere date legal. Ne mai intoarcem la munca la 1 februarie.
Legea este aceeasi pentru toti .. angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
Concediu de odihna
eminence
Buna ziua, din cate am inteles codul muncii ne obliga sa ne luam concediu minim 10 zile legate. Mie nu-mi convine deloc, eu prefer sa iau concediul in ... (vezi toată discuția)