avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Socrul meu are certificat de moștenitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Socrul meu are certificat de moștenitor pe terenul ...

Bună ziua. Socrul meu are certificat de moștenitor pe terenul casei și vrea sa își scoată titlul de proprietate. Din cauza unor certuri cu o vecina aceasta nu vrea sa ii semneze sa ii recunoască de vecini. Cum se poate face titlul fără acea semnătura?
Cel mai recent răspuns: dorin120112 , utilizator 17:22, 12 Septembrie 2023
Certificatul de moștenitor este actul lui de proprietate.
Titlu, în sensul legii 18/1991, nu ii mai eliberează nimeni
Cumva, cred că este vorba de cadastru, nu de titlul de proprietate. Sau de Ordinul Prefectului? Sunt singurele situații în care, dacă suprafața de teren rezultată din acte diferă cu mai mult de 10% față de cea reală, din măsurători (în plus!), se cere acordul vecinilor pentru finalizarea documentației.

Aveți dreptate. De cadastru este vorba. Ce poate face dacă nu are acea semnătura?
Kyandra a scris:

Cumva, cred că este vorba de cadastru, nu de titlul de proprietate. Sau de Ordinul Prefectului? Sunt singurele situații în care, dacă suprafața de teren rezultată din acte diferă cu mai mult de 10% față de cea reală, din măsurători (în plus!), se cere acordul vecinilor pentru finalizarea documentației.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor miha_mimi miha_mimi Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Socrii mei au divortat in 1981. In hotararea de divort scrie ca se dispune iesirea din indiviziune asupra ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate si legea 18/1991. cristina-mcc cristina-mcc Niste rude au cumparat inainte de Revolutie un teren intravilan , cu chitante de ma^na. Ulterior cumpararii terenului , dar tot inainte de Revolutie, au ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren aferent casei de locuit ContSters322619 ContSters322619 Buna ziua, In 1979 am cumparat o casa pentru parintii mei. Eu sunt proprietar dar nu am beneficiat niciodata de aceasta locuinta. La momentul cumpararii ... (vezi toată discuția)