avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ajutor nunta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ajutor nunta

Buna seara,

As avea nevoie de un raspuns legat de ajutorul de nunta oferit angajatilor de catre angajator.
Cat poate oferi angajatorul , angajatului ajutor de nunta maxim???? si daca trebuie ca angajatorul sa aiba ceva la mana pentru aceasta suma......

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 23:58, 28 Ianuarie 2010
Personal nu am cunostinta de un asemenea ajutor. In CCM sunt prevazute zile libere platite pentru casatoria angajatului. Exista posibilitatea ca la nivelul unor angajatori sa exista in CCM pe unitate asa ceva, fapt ce ma face sa urmaresc subiectul.
Nici io n-am auzit de asa ceva.... Aveti in CCM asemenea prevedere? :O
talmacel a scris:

Buna seara,

As avea nevoie de un raspuns legat de ajutorul de nunta oferit angajatilor de catre angajator.
Cat poate oferi angajatorul , angajatului ajutor de nunta maxim???? si daca trebuie ca angajatorul sa aiba ceva la mana pentru aceasta suma......

Va multumesc

Buna seara!
Sunteti sigur ca este vorba de un ajutor banesc acordat de angajator angajatului si nu de ajutorul oferit proaspetilor insuratei, aflati la prima casatorie, de catre Primarie? Cuantumul acelui ajutor se ridica undeva la 200 euro.
Din cate stiu eu se ofera zilele libere angajatului , zilele libere platite, dar de alt ajutor banesc, cu palfon minim sau maxim chiar nu am mai auzit, sunteti prima persoana pe care o aud pomenind de acest ajutor.
in codul fiscal nu e nici o prevedere legata de acest eveniment

Casa de piatra !
Daca in CCM exista o astfel de prevedere atunci tot aci trebuie a fie mentionata si suma. Au fost situatii cand in CCM s-au prevazut astfel de ajutoare, la nastere, pentru nunta, pentru deces si zile libere.
La foamea pe care o are poporul roman acum in gat, ma tem ca astfel de clauze nu mai sunt niciunde.
Oricum casa de piatra este mai durabila. Iubiti-va ca inca este bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere c_andreea c_andreea Buna ziua, spuneti-mi va rog daca exista o lege cu privire la zilele libere luate pentru evenimente gen nunta, in cazul in care in contractul de nunta nu se ... (vezi toată discuția)
Concediu casatorie Mr. Brightside Mr. Brightside Bun gasit! Am si eu o nelamurire. Din cate am auzit cand te casatoresti primesti 5 zile de concediu. Cand se acorda acestea? Cand trebuie instiintat ... (vezi toată discuția)
5 zile concediu casatorie angajat - in cat timp se pot lua ? lionx1987 lionx1987 Buna ziua. Lucrez la o firma destul de mare, in 2017 am planificata nunta, dar as vrea sa fac cununia civila inainte de nunta, iar dupa nunta sa plec in luna ... (vezi toată discuția)