avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Am o întrebare. Eu și soția mea am avut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Am o întrebare. Eu și soția mea am avut fiecare ...

Bună ziua. Am o întrebare. Eu și soția mea am avut fiecare un apartament cumpărat înainte de căsătorie. Soția l a vândut înainte de căsătorie și cu banii obținuți plus un credit imobiliar făcut de ea a achiziționat o casă cu 6 luni înainte de a ne căsătorii. Eu am vândut apartamentul recent și intenționăm sa achitam jumătate din creditul imobiliar făcut de ea înainte de căsătorie. Cum pot sa fiu și eu trecut în actele casei ca să fiu protejat pe viitor? Menționez ca sumele obținute din vânzarea apartamentelor sunt egale.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:36, 12 Septembrie 2023
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica ati vandut un ap ca sa mai achitati din creditul sotiei ?Puteati sa il pastrati sa il inchiriati sau sa faceti altceva cu banii. O plata anticipata a creditului nu prea va aduce beneficii, puteti verifica. Ar trebui cântărit inainte sa vedeti daca renteaza. Poate ar fi mai rentabil sa investiti in ceva.
Acuma la subiect, daca ii dati banii, veti avea un drept de creanta, daca va faceti probe, banii ii veti recupera. Daca vreti sa deveniti coproprietar insa, trebuie ca atat sotia, cat si banca sa vrea.
Puteti cumpara o cota cu banii aia sau puteți schimba regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale.
Pt orice mișcare, aveti nevoie de acordul bancii.
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni coproprietar la un apartament luat de sotul meu, inainte de casatorie prin prima casa ContSters407106 ContSters407106 Buna ziua, De curand m-am casatorit si sotul meu are un apartament inainte de casatorie, luat prin Prima Casa. Eu detin, de asemenea, o garsoniera pe care ... (vezi toată discuția)
Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Adaugare proprietar apartament bdgabi bdgabi Buna ziua Am achizitionat un apartament prin prima casa. Intre timp, m-am casatorit si as vrea ca si sotul sa fie trecut ca si proprietar avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)