avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua am 2 întrebări.Imi spuneti va rog in caz ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua am 2 întrebări.Imi spuneti va rog in caz de divorț ...

Buna ziua am 2 întrebări.Imi spuneti va rog in caz de divorț ,ce vârsta trebuie sa aibe copiii ca sa fie întrebați in instanța dacă aleg sa locuiască cu mama sau tatăl?

2.Dacă un apartament a fost cumpărat înainte de căsătorie (avans de 10000 de euro din 40.000 cât era prețul apartamentului)dar nu s a făcut contract prenupțial,ca pe urma celălat soț sa plătească ratele integral cu ridicarea ipotecii cui rămâne apartamanetul,sau dacă se împarte?
Va Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 18:46, 14 Septembrie 2023
Buna ziua,
1. 10 ani
2. Aparamentul apartine proprietarului iar celallt sot are drept de creanta egal cu suma ratelor platite, daca s-au platit din bani proprii. Atentie veniturile salariale ale unui sot obtinute in timpul casatoriei sunt bunuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament coser coser Buna seara, Cu 2 luni înainte de a ma casatorii am cumparat un apartament pe numele meu platind un avans de 50% si restul pe credit pe 15 ani. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament ipotecat? stefan_73 stefan_73 Buna Seara. Sunt in divort cu sotia mea ,aceasta are un credit de consum de 40.000 euro obtinut in timpul casatoriei,credit obtinut prin ipotecarea unui ... (vezi toată discuția)
In cazul cumpararii unui apartament cu credit bancar impreuna cu prietenul ionesculuminitao ionesculuminitao La cumpararea respectivului apartament, prietenul nu a fost mentionat in acte la banca, noi nefiind casatoriti, dar el a fost cel care a platit avansul, iar ... (vezi toată discuția)