avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua Ar trebui sa introduc acțiune în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua Ar trebui sa introduc acțiune în instanță pt despăgubiri ...

Bună ziua Ar trebui sa introduc acțiune în instanță pt despăgubiri daca am depus plângere penală și m-am constituit parte civilă în procesul penal? In cazul in care nu se incepe urmărirea penală mi se prescrie termenul nu? Au trecut 2 ani și jum decand am am făcut plângerea penală
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 19:33, 14 Septembrie 2023
Buna ziua, in primul rand daca v-ari constituit parte civila, nu puteti cere aceleasi despagubiri intr-un proces civil decat daca renuntati la latura civila in procesul penal. In al doilea rand, termenul de prescriptie este suspendat pana la solutionarea dosarului penal. Asadar daca fapta nu este infractiune de exemplu, dupa solutia de clasare va puteti adresa instantei civile.
M-am constituit parte civilă însă am înțeles că dacă fapta nu este infracțiune termenul pt a introduce acțiune civilă nu se suspendă M-am sfătuit un avocat sa introduc acțiune separată în instanță Mai am jumătate de an până ar interveni prescripția
Parchetul anunță reclamantul daca s-ar început urmărirea penală ? Sau ar trebui sa fac o cerere pt a studia dosarul?
Daca aveti avocat, ar trebui sa faceti cum v-a indrumat si sa va lamureasca acesta toate indoielile pe care le aveti. Preacriptia este suspendata daca aveti constituire de parte civila in dosarul penal dar o actiune in civil se poate solutiona mai rapid. Avocatul sa se intereseze de stadiul cercetarilor penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni "volatilizate"!!! aidailda aidailda Buna ziua, In data de 22 august 2008 in locul masinii, parcata regulamentar, nu am gasit decat o gramada de fiare. Masina fusese avariata total de un auto ... (vezi toată discuția)
Daca pentru recuperarea unui prejudiciu creat unei societăți ... marianatl marianatl Daca pentru recuperarea unui prejudiciu creat unei societăți comerciale s-a formulat plângere penala, societatea constituindu-se parte civila, se poate ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului la actiune Cristian Cosma Cristian Cosma Speta:In 2007, inculpatul A, sofer pe camion la S.C. B SRL, intra in depasire fara sa se asigure si provoaca un dublu accident in care intra in coliziune cu X ... (vezi toată discuția)