avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara Președintele nostru de bloc are un minus ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara Președintele nostru de bloc are un minus in situația ...

Bună seara
Președintele nostru de bloc are un minus in situația activelor și pasivelor de 1870 lei, și a mai scos din contul asociației 650 lei la care a plătit 15 lei comision.
Ce e de făcut în situația aceasta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:02, 15 Septembrie 2023
Afirmatia dv este eronata
Minusul in gestiune apartine exclusiv persoanei juridice asociatia de proprietari al carui presedinte actualmente este dl X,saptamana viitoare poate fi dl Y
Asociatia de proprietari nu are cenzor/comisie de cenzori?
Conform disp L nr 196/2018
art 28
(4) În cazul în care preşedintele sau administratorul nu ia toate măsurile necesare în scopul facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociaţiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv şi cenzorul/comisia de cenzori. În situaţia nesoluţionării sau a soluţionării necorespunzătoare a solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevăzute la art. 10.

art 10
(4) Compartimentele prevăzute la alin. (1) exercită controlul asupra activității financiar-contabile
din cadrul asociațiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai
asociației de proprietari
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa știu dacă este legal că președintele ... Ralucia Ralucia Buna ziua, as dori sa știu dacă este legal că președintele de bloc, vicepreședintele și cenzorul sa fie locatarii în același bloc. Daca administratorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un duplex cumparat acum 1 luna. acesta a fost nelocuit ... Miaa14 Miaa14 Buna ziua. Am un duplex cumparat acum 1 luna. Acesta a fost nelocuit 10 ani si fatada blocului este deteriorata. Asociatia sustine ca eu ca nou proprietar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma cu cativa ani a fost aplasat un mash publicitar ... SoniaIacob SoniaIacob Buna ziua, in urma cu cativa ani a fost aplasat un mash publicitar pe peretele blocului. El nu trece pe la fereastra mea si nu am avut nimic de comentat. ... (vezi toată discuția)