avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Salutare tuturor! Am câștigat în prima instanță o ...
Discuție deschisă în Executare silită

Salutare tuturor! Am câștigat în prima instanță o contestație ...

Salutare tuturor! Am câștigat în prima instanță o contestație la executare, însă banca a făcut apel. Acum trebuie sa depun întâmpinare la apel. Pot cere prin aceasta procedură daune morale și de imagine băncii și executorului judecătoresc dat fiind faptul că executarea silită a început la 5 ani după ce am achitat integral pretențiile băncii? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 12:43, 19 Septembrie 2023
Buna ziua, nu. In apel nu se pot formula cereri noi.
Dar după ce se termina apelul cu o hotărâre favorabilă mie pot incepe o altă acțiune în instanță pentru daune?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, nu. In apel nu se pot formula cereri noi.

Este admisibila o actiune noua, trebuie sa analizati daca este si intemeiata.
Trebuia să vă formulați pretențiile înaintea instanței de fond. Nu se poate direct în apel și să săriți un grad de jurisdicție. Puteți însă formula pretențiile pe calea unei acțiuni separate, după ce veți avea o HJ definitivă cu privire la contestația la executare.

eofed1981 a scris:

Salutare tuturor! Am câștigat în prima instanță o contestație la executare, însă banca a făcut apel. Acum trebuie sa depun întâmpinare la apel. Pot cere prin aceasta procedură daune morale și de imagine băncii și executorului judecătoresc dat fiind faptul că executarea silită a început la 5 ani după ce am achitat integral pretențiile băncii? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale in cererea de apel ariana03 ariana03 Buna ziua, Am avut calitatea de parata intr-un proces civil (pretentii), in urma caruia cererea reclamantului a fost respinsa, insa acesta a declarat apel. ... (vezi toată discuția)
Daune morale ionu roman ionu roman am formulat o actiune impotriva unei banci pentru cum calcula dobanda! am castigat si akm banca a facut apel! daca nu am cerut daune morale in actiune initiala ... (vezi toată discuția)
Am câºtigat daune morale la fond, este posibil ca instanþa de apel sã diminueze cuantumul acestora? NiniAfodorci NiniAfodorci Am castigat daune morale pe fond. Se poate ca in apel sa mi se reduca daunele? Apelul a fost facut de parati. (vezi toată discuția)