avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce implica o angajare ca prestari servicii??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce implica o angajare ca prestari servicii??

am si eu o oarecare problema din lipsa de informatii.
o firma din domeniul tehnic din ue, desshide o firmulita in romania pt prestari servicii la firma mama
vrea sa angajeze cativa studenti pt munca, ca doar ii convine ca ii plateste cu bani putini
acu intreb io (studentul)
in ce regim as putea fi angajat acolo?
ce inseamna un contract de prestari servicii semnat intre mine si firma de aici?
ce ar trebui sa urmaresc sa nu fiu fraierit
care e diferenta intre prestari servicii si contract serios de munca (cu cas, impozite carte de munca samd...)
multumesc
Cel mai recent răspuns: ifrimcristina , utilizator 19:53, 10 Octombrie 2006
pai nu imi ramane decat sa va multumesc pentru informatii si sa actionez in consecinta
cele bune
exista o diferenta majora intre contractul de prestari servicii si contractul de munca
in primul rand la contractul de prestari servicii se plateste doar impozitul de 10 % si atat dar la un contract de munca se platesc mai multe taxe si constituie vechime in munca
lor ca angajatori le este mai usor sa faca un contract de prestari servicii pentru ca nu platesc prea multe taxe dar pe tine ca si persoana nu te avantazeaza contractul de prestari servicii ptr ca nu ai nici un beneficiu dupa el ( asigurare medicala, somaj, si nici nu cotizezi la casa de pensii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Angajare stoianavadanei stoianavadanei va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate banii din firma ! matican matican Cum pot scoate banii lunar din firma , sume marii intre 2000 - 5000 ron , pentru a platii un angajat , caruia ii dau banii in procente din realizarile firmei ! (vezi toată discuția)