avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare spațiu verde s6
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare spațiu verde s6

Salut!

Am găsit in parbrize astăzi o “ comunicare” de la poliția s6 privind parcarea autovehicului pe spațiu verde. Spațiul unde am parcat nu este verde însă inteleg ca orice spațiu, productiv sau neproductiv este încadrat ca spațiu verde, și de aici motivul aceste comunicări. Pe hartie scrie ca fapta reprezintă contravenție și voi fi sancționat confort hotărârii consiliului cu amenda cuprinsă între 1000-1500 lei. Întrebarea mea este, dacă atunci când voi primi înștiințarea, voi putea plati jumătate din suma sau in văzul amenzilor date de poliția locală nu se aplica. De asemenea, dacă valoarea este între 1000-1500 lei, care e criteriul de stabilire a sumei?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2023
Emib97, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:19, 17 Septembrie 2023
Pe baza acelei instiintari nu puteti primi, legal, amenda. Trebuie facuta identificarea soferului vinovat.
Posibil sa primiti prima data o comunicare oficiala de a declara identitatea acelui sofer. La aia ar trebui sa raspundeti, amenda e mai mare si nu exista posibilitatea de a plati la jumatate.
In rest, orice amenda se poate plati la jumatate din minim, in termen de 15 zile, conform OG 2/2001.
[ link extern ]
In ceea ce priveste cuantumul amenzii de care sunteti instiintat, hotarit prin HCL S6, cautati hotarirea respectiva si vedeti cum a fost stabilita suma.
Mașina este in leasing operațional, deci furnizorul de leasing este proprietar al masiniii. Presupun va vor trimite înștiințarea către companie, iar ei ulterior vor furniza datele mele, fiind utilizator.
Atunci nu mai e nici o nedumerire, veti primi acasa PV de contraventie si aveti de platit amenda la jumatate din minim in maxim 15 zile de la comunicare PV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare spatii verzi ktaflorin14 ktaflorin14 Pe 20 luna asta (August) am fost la Eforie Nord . Negasind un loc de parcare am procedat gresit , am ales sa parchez pe un scuar de pe langa hotel Belona unde ... (vezi toată discuția)
2 amenzi pentru parcare interzisa in acelasi loc la interval de 54 minute CloudSquire CloudSquire Buna ziua! In data de 17.08.2021 am fost la mare si am parcat pe un loc cu \"spatiu verde\", in cele din urma la ora 16:40 mi-a fost lasata in parbriz o ... (vezi toată discuția)
Buna seara. in jurul orei 16 am primit o nota de contestatie ... sebastiannoff sebastiannoff Buna seara. In jurul orei 16 am primit o nota de contestatie pentru incalcarea HCL 199/2019 in Turda. Pe nota scria ca amenda este cuprinsa intre 800 si 1500 ... (vezi toată discuția)