avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de ...

Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de 51 ani si vechime in munca 30 ani.Intrebarea mea este daca ma pot pensiona pe caz de boala.Mentionez ca certificatul de handicap e permanent nerevizuibil.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:55, 22 Septembrie 2023
Domnule CARP mircea ma refeream la cealalta problema expusa adica daca beneficiez sau nu de reducerea de 10 ani la pensionarea la limita de varsta,data fiind situatia mea ,iar un avocat cu siguranta stie despre ce vorbesc pt ca nu sunt singur cu handicap din nastere dar care a obtinut certificat de handicap mai tarziu...


Carp Mircea a scris:

Toate detaliile despre incadrarea in grad de invaliditate pentru obtinerea pensiei de invaliditate, le gasiti mai jos:
[ link extern ]
[ link extern ]
Nu cred ca se va oferi cineva de pe acest forum sa va inadreze intr-un grad de invaliditate pentru ca d-voastra sa va deschideti drepturile la pensie de invaliditate.

Domnule @Campean ilie, sunt atâția avocați pe acest forum, și dacă ar fi ghicit vreunul ce va decide judecătorul, credeți că nu v-ar fi spus`?!

Într-un proces, ultimul cuvânt îl are judecătorul, și pe forum nu se hazardează nici un avocat să vă creeze iluzii deșarte.

Și la proces, nu sunt doctori să se poată pronunța nici judecătorul și nici avocatul.
Va trebui să decidă instanța să fiți supus unei expertize medico-legale la IML.

Iar un alt aspect foarte important: CERTIFICATUL de handicap poate fi contestat în instanță în termen de 30 de zile de la comunicarea acestuia de către poștă.
Deci nu mai sunteți în termen nici pentru contestarea certificatului de handicap, așa cum reglementează legea.

Suntem în 2023, iar dvs l-ați primit din 2018.
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2023
Dapix, utilizator
Puteți încerca să rezolvați problema direct cu DGASPC.
Faceți o cerere la Comisia de expertiză a DGASPC prin care cereți REVIZUIREA certificatului de încadrare în grad de handicap.

Și explicați medicului de la comisie că vă trebuie un alt certificat de handicap pentru CASA de pensii în care să scrie data ivirii handicapului, să puteți fi pensionat cu 10 ani în avans.

Până împliniți 55 de ani aveți timp suficient, că abia aveți 51.
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas alinmarius alinmarius Pensia de invaliditate ART. 68 (1) Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei de pensionare pentru persoana cu handicap nidara nidara In decembrie 1998 am avut un accident la serviciu, in urma caruia am ramas cu handicap de gr II. In toti acesti ani mi-a fost innterzis sa munncesc, mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Pensionare conform legii nr. 263/2010 magda_1965 magda_1965 buna seara.sunt persoana cu handicap accentuat,, in varsta de 47 ani ,cu 26 de ani in campul muncii.va rog sami spuneti ce conditii trebuie indeplinite pentru ... (vezi toată discuția)