avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! As avea nevoie de ajutor pentru o speta. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! As avea nevoie de ajutor pentru o speta. Matusa mea ...

Buna ziua! As avea nevoie de ajutor pentru o speta. Matusa mea a facut act de vanzare cumparare cu strabunica noastra ca dupa moartea ei casa si terenul sa-i ramana ei. In perioada aceea traiau atat bunicul meu cat si fratele acestuia ( care inca traieste). Matusa mea nu vrea sa o lase pe mama sa stea in acea casa pe perioada verii zicandu-i ca nu are dreptul. As dori sa stiu daca demarand un proces avem vreo sansa de reusita avand in vedere ca nu s-a facut niciun act de succesiune. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 15:30, 21 Septembrie 2023
Deci ca sa inteleg ce-mi spuneti: o persoana poate sa vanda / doneze o casa chiar daca la acea casa mai au dreptul si copiii? Indiferent ca defunctul a depasit cotitatea sa disponibila?
Nu cred că v-ați exprimat dumneavoastră clar. Nimeni nu poate vinde, dona etc ceva ce nu ii aparține. Ca să poată vinde, strabunica dumneavoastră trebuia să fie proprietară. Cât timp proprietarul este în viață, copiii nu au un drept asupra acelui imobil. Doar după decesul proprietarului se naște un drept al moștenitorilor .
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2023
adrian@13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori nedeclarati in actul de succesiune Ncht367 Ncht367 Buna ziua, Am o situatie stranie legata de mostenire. Strabunicul meu a murit acum 18 ani. El a avut 3 copii. 2 dintre ei erau plecati in strainatate la ... (vezi toată discuția)
Amprenta AlexandruCBida AlexandruCBida Bună Ziua. Mama mea are o sora. Acum ceva ani pe când trăia strabunica și era proprietara pe casa unde au copilărit mama și mătușa, mătușa mea (sora ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ... Spicul Spicul Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a ... (vezi toată discuția)