avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare concediu medical-2 joburi-
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare concediu medical-2 joburi-

Buna seara!
Lucrez in prezent la 2 companii (la prima de peste 4 ani, program 8 ore-jobul principal), iar la cealalta, cu program redus, de aprox. 5 luni-ambele cu contract de munca legal. Am avut de curand o problema medicala si am obtinut concediu medical, unul original, iar celalalt in conformitate cu originalul. Deoarece nu i-am mentionat primului angajator ca mai lucrez undeva as dori sa stiu daca, in cazul in care prezint concediul medical la ambele locuri de munca, angajatorul principal va fi notificat de catre contabili ca mai beneficiez de plata concediului medical si din alta parte (daca il voi primi... am vazut in lege ca se asigura doar dupa 6 luni de la semnarea contractului si de cand se plateste asigurarea de sanatate, deci practic nu m-as incadra).
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
Ioana Mihaela Pop, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 17:40, 19 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Nu sunteți obligată să anunțați că mai aveți un job, în schimb sunteți obligată să depuneți concediul medical la ambii angajatori - în cazul dvs., la al doilea pentru a vi se motiva absența, pentru că nu îndepliniți condițiile pentru concediu medical plătit:

Concediul medical trebui anunțat la fiecare angajator, în cazul celor ce lucrează pe mai multe contracte de muncă. Asta, inclusiv în cazul în care unul dintre raporturi ar fi unul de telemuncă. De ceva vreme, legea sancționează cu amendă și obligația de a da înapoi indemnizația de concediu medical pe cei care intră în medical doar la un angajator, în timp ce continuă activitatea la celălalt.
(...)

Angajatul are un singur certificat de la medic - cui îl dă?
„În aceste cazuri, primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul”, prevăd normele de aplicare ale OUG nr. 158/2005.

www.avocatnet.ro/articol_650...
Am înțeles! Așadar, practic angajatorul principal nu va fi notificat cum ca am mai dus si la locul celălalt de munca certificatul, nu? Ma gândeam sa nu apăra pe undeva prin contabilitate ca mai figurez si altundeva cu contract de munca. Va multumesc!
Codul fiscal prevede ca ,în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ioana Mihaela Pop a scris:

Am înțeles! Așadar, practic angajatorul principal nu va fi notificat cum ca am mai dus si la locul celălalt de munca certificatul, nu?

Nu va fi notificat, stați liniștită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cand ai 2 joburi Andra2014 Andra2014 buna ziua sunt angajata in 2 firme si din anumite motive medicale am solicitat celui de al doi lea angajator unde am un part time sa imi modifice pentru luna ... (vezi toată discuția)
Concediu medical prenatal Elenaelle Elenaelle Buna ziua ,ma poate lamuri cineva daca in cazul meu figurez la doua firme ,la una din firme am intrat in concediu medical insarcinata fiind si la cealalta ... (vezi toată discuția)
Concediu medical anca_cm_06 anca_cm_06 Un angajat are doua joburi:unul cu norma intreaga si unul part-time. La jobul cu norma intreaga aduce cerificat de concediu medical, frecventand insa in ... (vezi toată discuția)