avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere garsoniera

Buna ziua!
Eu locuiesc in Canada si am o mica garsoniera in Romania, vreau sa va intreb daca pot sa fac un act (ma gandeam la contract de comodat) iar acel act sa ofere dreptul altei persoane sa inchirieze acea garsoniera in numele ei si sa beneficieze ea de chirie (eu nu vreau sa iau nici un ban din aceasta ecuatie dar vreau daca o inchirieaza sa fie facut contract la anaf intre prietenul meu si posibilul chirias).
Cel mai recent răspuns: Ana Seinea , Avocat 11:20, 19 Septembrie 2023
Buna ziua!
Puteti constitui un drept de uzufruct asupra grasonierei in favoarea persoanei respective. In baza uzufructului, aceasta persoana va avea dreptul de a folosi bunul dvs și de a culege fructele acestuia (chiria), intocmai ca proprietarul, cu îndatorirea de a conserva bunul.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Vreau sa intreb daca dreptul de uzufruct se face strict la notar sau este in regula si un act scris de mana si semnat intre cele 2 parti (eu si prietenul meu)?

Ana Seinea a scris:

Buna ziua!
Puteti constitui un drept de uzufruct asupra grasonierei in favoarea persoanei respective. In baza uzufructului, aceasta persoana va avea dreptul de a folosi bunul dvs și de a culege fructele acestuia (chiria), intocmai ca proprietarul, cu îndatorirea de a conserva bunul.

Uzufructul este un drept real si conform legii, conventiile care constituie drepturi reale trebuie incheiate in forma autentica (la notar), sub sanctiunea nulitatii absolute. De altfel, forma autentica va fi necesara si pentru inregistrarea dreptului de uzufruct in cartea funciara a imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufructul brasov1957 brasov1957 LA MULTI ANI!! As dori sa stiu daca mama care are uzulfructul si nu locuieste in apartament de aproximativ 4 ani are dreptul sa-l inchirieze ? (ceea ce a ... (vezi toată discuția)
Contract comodat se semneaza de persoana cu uzufruct sau de cea cu nuda proprietate. buna ziua, vreau sa-mi mut sediul firmei de la cabinetul de avocatura ... VASSY VASSY Buna ziua, Vreau sa-mi mut sediul firmei de la cabinetul de avocatura la mine acasa si sa fac contract de comodat, insa problema este ca nu stiu cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Uzufructuar handsu handsu Care sunt caracteristicile calitatii de uzufructuar ? (vezi toată discuția)