avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În 03/02/2023 m-am angajat la o firmă de pază în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În 03/02/2023 m-am angajat la o firmă de pază în August am ...

În 03/02/2023 m-am angajat la o firmă de pază în August am avut concediu de odihnă 9 zile fiind acasă m-am împiedicat in curte și mi-am fracturat rău mîna stingă am fost la urgență și mi-au pus mîna în atelă de gips. Dr Ortoped mi-a dat concediu medical din 29 august pină in 26 septembrie. Ieri am fost sunată de angajator și mi-a spus că îmi trebuie o adeverință de Stagiu Cotizare de la ultimul loc de muncă că ei nu îmi pot plăti medicalul că îmi lipsește doar o zi și pnt asta le trebuie adeverință. Am făcut și rost de adeverință și le-am trimis m-au sunat că nu e bună că depășește cu 3 săptămâni e mai mult de 6 luni. Dacă eu la sfârșitul lunii lui august am 7 luni dece le-a mai trebuit și altă adeverință.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:18, 19 Septembrie 2023
6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical. ... deci 6 luni pana in luna iulie , inclusiv.
Si in lege, OUG 158/2005, scrie ca stagiul minim este de 6 luni, nu spune ca ar fi vreo problema daca stagiul dvs. depaseste cele 6 luni, cum spune angajatorul dvs.

Aveti 2 variante: il trimiteti sa citeasca legea, OUG 158/2005, art. 7 sau faceti plangere la Casa de Sanatate pentru neplata concediului.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Ixulescu90 Ixulescu90 Am lucrat in perioada 1 ianuarie-1 noiembrie 2017, iar ulterior m-am angajat pe 12 februarie 2018, lucrand pana in prezent. La inceputul lunii august 2018, mai ... (vezi toată discuția)
Concediu medical MariaMary89 MariaMary89 Cine se pricepe la concediu medical? Am o intrebare. Am lucrat din ianuarie 2019 pana in iulie 2019 la o firma, pe urma am facut pauza si m-am reangajat din ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplătit m am angajat la actualul loc de muncă ... Miramirela2101 Miramirela2101 Concediu medical neplătit M am angajat la actualul loc de muncă pe 12.02 fiind prima zi de lucru. După data de 12 august am avut un CM de 4 zile care nu ... (vezi toată discuția)