avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA inchis acum 7 ani - Datorie CAS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA inchis acum 7 ani - Datorie CAS

Buna ziua ! Am avut PFA care a fost inchis acum 7 ani, saptamana trecuta am primit o scrisoare prin care mi se comunica ca am datorii in valoare de 200 lei la casa de asigurari de sanatate, am fost la sediul ANAF sa vad despre ce este vorba si doamna de acolo mi-a spus ca figurez cu o datorie de peste 5000 lei. As dori sa stiu ce se poate face avand in vedere faptul ca ma puteau anunta cand am inchis PFA-ul acum 7 ani, am crezut ca este totul in regula si am si intrebat. De ce a durat 7 ani sa primesc un plic? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kaby , utilizator 09:47, 23 Septembrie 2023
Buna ziua,

Este regretabil ceea ce vi se intampla !
E bine de stiut faptul ca obligatiile bugetare se prescriu in termen de 5 ani. Astfel, de principiu, daca datoria este mai veche de 5 ani de la momentul cand aceasta trebuia achitata, statul nu mai are niciun drept sa va ceara plata acesteia. Modul de calcul al termenului are cateva situatii particulare. De aceea, este important sa analizati situatia in concret si in amanunt.
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns. Pe avizul de plata se specifica CAS si CASS "ramasita". Ma puteti indruma unde anume ma pot interesa pentru acele situatii particulare? Nu imi permit sa achit suma, mai ales in decursul a o luna de zile cum specifica decizia ANAF. Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anaf contributie restanta din 2013? Daniela6799 Daniela6799 Buna ziua. Am primit azi in posta o \"DECIZIE DE IMPUNERE ANUALA\" ? 630 In aceasta decizie scrie anul 2013, si ca as avea de plata suma de 4180 LEI Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate obligatorii busanicoleta busanicoleta Tocmai am primit acasa un plic prin care cei de casa judeteana de asigurari de sanatate ma someaza sa platesc o suma de 250 lei pt data de 17.07.2006. Suma la ... (vezi toată discuția)
Datorie cass pfa radiata in 2010 capucino capucino BUNA SEARA. In 2010 am inchis PF-ul, intrucat in perioada 2005-2009 a fost suspedanta. In cursul anului trecut am primit o notificare de la ANAF ca pentru luna ... (vezi toată discuția)