avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Doresc achizitionarea un domeniu cu extensia .ro ce ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Doresc achizitionarea un domeniu cu extensia .ro ce contine numele ...

Doresc achizitionarea un domeniu cu extensia .ro ce contine numele meu de familie insa acesta apartine deja unei companii.

Exista posibilitatea ca prin inregistrarea unei marci la OSIM cu numele meu de familie, sa pot obtine (chiar si in instanta) dreptul de a detine domeniul respectiv?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 11:59, 21 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La OSIM nu se protejează numele de familie. Dacă în sintagma mărcii, care urmează a fi înregistrată, apare și numele de familie, e posibil ca OSIM să vă respingă cererea. Totuși, dacă prin absurd vi se înregistrează o marcă, reprezentând o sintagmă, care să conțină și numele de familie, atunci nu înseamnă că instanța vă va da dreptate să folosiți domeniul pe care-l doriți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare domeniu .ro la osim se poate ?! dragos116 dragos116 Buna seara, as avea nevoie de o informatie cu privire la protejarea unui domeniu .ro prin inregistrarea la OSIM, insa nu cunosc ceva. Voi da un exemplu de ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu actiune in justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Buna seara, Intr-o zi m-am hotarat sa-mi construiesc un website. Ma decid in ceea ce priveste numele acestuia si cumpar un domeniu. Sa zicem: www.carnat.ro ... (vezi toată discuția)