Bună ziua. După divorț plătesc către fosta soție 33% din salariu pensie de întreținere pentru doi copii. Doresc să economisesc o mica marte din salariu și să o pun într-un depozit sau să investesc pe bursă.
Din fructul acestor dobânzi sau dividente trebuie să dau 33 % fostei soții?
Doresc să strâng o sumă de bani pentru pensie sau situații neprevazute.
Este o lege care să mă oblige?
Mulțumesc anticipat.
Dacă în sentință scrie 33% din salariul lunar, dați copiilor 33% din cât luați în mână lunar.
Nu se plătește pensie din economiile plasate la bancă, economisiți cât puteți de mult și aveți toată încrederea în sistemul bancar.
Nici nu trebuie să afle fosta soție că depuneți bani la bancă, păstrați secretul, ca să nu-i stârniți invidia.
Mulțumesc pentru răspuns.
Am omis să precizez ca în decizie scrie 33% din toate veniturile nete, salariu și inclusiv chirii, dividende, dobanzi, acțiuni.
Odată ce plătesc 33% din venituri nete (salariu + chirii) voi fi obligat conform deciziei să plătesc 33 % și din venitul din eventuale depozite bancare sau acțiuni cumpărate din economiile rezultate din salariu/chirii care le voi constitui în viitor.
Mi se pare absurd!!
Mai am câteva zile de a ataca decizia.
Daca așa a stabilit instanța, plătiți 33% din profitul lunar net.
Nu plătiți din valoarea acțiunilor, ci doar din prefit, adică din diferența de vânzare-cumpărare.
Din chirii plătiți 33% din cât încasați.
Dobânzile bancare sunt atât de mici și nesemnificative încât nu mai contează.