avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sume luate în calcul la plata pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sume luate în calcul la plata pensiei de întreținere.

Bună ziua. După divorț plătesc către fosta soție 33% din salariu pensie de întreținere pentru doi copii. Doresc să economisesc o mica marte din salariu și să o pun într-un depozit sau să investesc pe bursă.
Din fructul acestor dobânzi sau dividente trebuie să dau 33 % fostei soții?
Doresc să strâng o sumă de bani pentru pensie sau situații neprevazute.
Este o lege care să mă oblige?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:41, 24 Septembrie 2023
Dobanzile si dividendele nu sunt salarii. Daca scrie din salariu, nu trebuie. Daca scrie altceva, nu stiu ce scrie.
Dacă în sentință scrie 33% din salariul lunar, dați copiilor 33% din cât luați în mână lunar.

Nu se plătește pensie din economiile plasate la bancă, economisiți cât puteți de mult și aveți toată încrederea în sistemul bancar.
Nici nu trebuie să afle fosta soție că depuneți bani la bancă, păstrați secretul, ca să nu-i stârniți invidia.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2023
Dapix, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns.
Am omis să precizez ca în decizie scrie 33% din toate veniturile nete, salariu și inclusiv chirii, dividende, dobanzi, acțiuni.

Odată ce plătesc 33% din venituri nete (salariu + chirii) voi fi obligat conform deciziei să plătesc 33 % și din venitul din eventuale depozite bancare sau acțiuni cumpărate din economiile rezultate din salariu/chirii care le voi constitui în viitor.
Mi se pare absurd!!
Mai am câteva zile de a ataca decizia.

Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Daca așa a stabilit instanța, plătiți 33% din profitul lunar net.
Nu plătiți din valoarea acțiunilor, ci doar din prefit, adică din diferența de vânzare-cumpărare.

Din chirii plătiți 33% din cât încasați.
Dobânzile bancare sunt atât de mici și nesemnificative încât nu mai contează.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividendele si pensia de intretinere minor kromred kromred As vrea sa stiu daca dividentele incasate de la firma in care sunt actionar se calculeaza la pensia alimentara sau nu? Unii avocati spun ca nefiind un venit ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara GETA26 GETA26 buna seara Eu am divortat in 2011 si de atunci fostul sot imi plateste o pensie lunara fixa de 550 lei pentru 2 copii. Zilele trecute am avut surpriza ... (vezi toată discuția)
Venituri calcul pensie de intretinere Vader1403 Vader1403 Buna seara . Am primit o decizie judecatoreasca prin care trebuie sa platesc o treime din venitul net ca pensie de intretinere. Veniturile mele sunt de 3 ... (vezi toată discuția)