avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel la divort

Cum se face? Exista o cerere tip? Ce dovezi pot sa atasez? Se mai pot aduce martori? Vreau sa ma reprezint singura, nu am zeci de milioane de dat la avocat, si nu am nici cea mai vaga idee care e procedura standard.
In cazul meu sotul a introdus actiune de divort cu o motivatie inventata (cea mai mare parte din ea, cum ca nu am intretinut relatii conjugale de luni de zile, injur si provoc scandal etc), a cerut culpa mea exclusiva si custodia copilului. Ulterior am ajuns la o intelegere in fata unui avocat ca imi lasa custodia si va fi culpa comuna, dar n-a respectat-o. Eu n-am stiut nimic si nu m-am prezentat deloc la termene, asa ca m-am trezit in fata faptului implinit. Vreau sa schimb motivatia, sa cer custodia si sa fie culpa comuna. In cazul meu e dificil si pentru ca am avut raport defavorabil de la autoritatea tutelara (a fost o perioada urata, cu scandaluri, amenintari, chemat politia, am avut o cadere depresiv anxioasa si momentul in care mi-au facut raportul a fost cat se poate de prost), dar as vrea sa cer o reevaluare, mai ales ca sotul meu nu are deloc grija de copil, sunt zile cand nici nu-l vede.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:32, 29 Ianuarie 2010
Vreau sa ma reprezint singura, nu am zeci de milioane de dat la avocat, si nu am nici cea mai vaga idee care e procedura standard.

Studiati in acest sens art. 37-44 din Codul Familiei si art. 609-617 Cod procedura civila. Deasemenea puteti gasi pe internet tot ceea ce va intereseaza in materie de divort si de procedura a desfacerii casatoriei.
Cu toate acestea consider ca inca mai aveti nevoie de un avocat. In cele mai multe dintre judecatorii pentru un proces de divor fara partaj se poate angaja un avocat pentru un onorariu de pana la 1000 lei.
Trebuie sa intelegeti ca pe langa dispozitiile legale indicate mai exista o seria de alte articole aplicabile intr-un proces de divort. Ar trebui sa va recomand in acest sens intreg Codul Familiel si inttreg Codul de procedura civila.
Nu stiu de unde ati dedus asta cu
zeci de milioane
..daca chiar sunteti sub minimul pe economie puteti solicita asistenta gratuita de la Baroul din localitate...La ce situatie expuneti nu cred ca va veti descurca...e ca si cum v-ati administra medicamente de una singura, si va faceti mai mult rau...
In apel nu se readministreaza probe, doar ce exceptie...Apelul nu este un nou proces pe aceeasi tema.E treaba dvs. si asa cum, a spus si colegul , nu avem cum sa va ajutam, mai ales ca singura spuneti ca nu va pricepeti de loc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Ma dat soțul afară din casa cu copilul minor Murasan Georgiana Murasan Georgiana Buna ziua, în urmă cu câteva zile soțul meu mi-a spus sa imi fac bagajele si sa plec cu copilul nostru minor de 5 luni, din locuinta in care stătea ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor atomica_8700 atomica_8700 buna ziua.sunt casatorita de 2 ani,am un copil de 4 luni iar sotul a plecat de acasa.as vrea sa stiu ce acte trebuie pt inaintarea divortului si cum sa obtin ... (vezi toată discuția)