avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract inchiriere cu firma proprietara cadire ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract inchiriere cu firma proprietara cadire birouri - Anexa

Buna ziua,
Firma la care sunt angajata si-a mutat sediul si punctul de lucru intr-o cladire de birouri in 2015, iar in 2020 s-a semnat o anexa noua la contractul de inchiriere privind la costul chiriei pentru urmatorii 5 ani deci pana in 2025.
Insa la sfarsitul anului 2021 proprietarul cladirii si parte din contract ne-a transmis o Anexa privind la o cerere de marire a pretului chiriei motivate de scumpirile survenite (utilitati, taxe..). Am refuzat politicos pe motivul ultimei anexe care ne garanta un anume pret pana in 2025, a ramas totul ca in ultima anexa.

Acum ne-au transmis o noua anexa in care se specifica schimbarea denumirii firmei si a proprietarului cladirii (probabil a fost vanduta ) si ne cer semnatura electronica sau in original cu mentiunea ca celelalte clauze din contract raman neschimbate.
Intrebarea mea este, si poate ma panichez fara motiv dar ma gandesc sa fim prevazatori, daca dupa acceptarea schimbarii firmei / proprietarului cladirii ne-ar putea cumva obliga sa acceptam o alta anexa sau o crestere a pretului chiriei inainte de expirarea termenului legal din 2025 prevazut in ultima anexa care se referea la asta?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mela20 , utilizator 14:54, 21 Septembrie 2023
Buna ziua! In primul rand, contractul se poate modifica doar prin act aditionale, nu anexe. Anexele sunt documente care sunt atasate la contractul initial si semnate la acelasi moment cu acesta (cum ar fi planuri ale spatiului inchiriat, index utilitati etc.). Acum, daca o noua modificare a pretului nu a intervenit in scris si al doilea act aditional contine o clauza conform careia "restul prevederilor raman nemodificate", atunci acest act aditional nu va modifica pretul.
Buna ziua,
Va multumesc, intr-adevar este vorba de acte aditionale in toate cazurile, m-am exprimat eu gresit.

Am inteles, inseamna ca nu pot modifica nimic fara un act aditional adica un comun acord.
Va multumesc din nou pentru raspuns.

O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract eveniment Bianca Sanda Bianca Sanda Buna ziua, Am încheiat un contract in data de 16.09.2021 pentru o cununie care avea sa se țină pe data de 23.10.2021 la salonul X din Bucuresti. Din ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere florens florens Buna seara. Acum un an si jumatate am facut un contract de inchiriere cu o firma pentru o fosta centrala termica dezafectata pentru un termen de 3 ani. In ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ell65 ell65 Am o problema cu contractul de inchiriere intre parintii mei si o terta persoana (juridica). Pe langa contractul de inchiriere depus la administratia ... (vezi toată discuția)