avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua,am si eu urmatoarea nelamurire: -as dori sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua,am si eu urmatoarea nelamurire: -as dori sa intru in ...

Buna ziua,am si eu urmatoarea nelamurire:
-as dori sa intru in somaj ,deoarece firma unde lucram a desfintat postul unde eram incadrat de trei luni, iar iar de la firma anterioara am plecat pe 14.10.2022 dupa 7 ani lucrati acolo.Din ce m-am mai interesat, am inteles ca pentru a primi somaj ,trebuie sa fi cotizat ultimile 12 luni din ultimile 24 inainte de data inregistrarii cererii, dar nicaieri nu am gasit daca aceste 12 luni, ,trebuiesc sa fie concomitente deoarece perioada de preaviz la actuala firma se termina pe 13.10.2023 deci am lucrate 3 luni la actuala firma.D-nele de la somaj mi-au zis ca sunt la limita si nu stiu daca pot beneficia de somaj.Intrebarea mea este:
-daca nicaieri nu se stipuleaza ca cele 12 luni nu trebuiesc sa fie platite concomitent, aceste ultime 3 luni lucrate nu ar trebui luate in calcul si astfel sa se prelungeasca data la care ar trebui sa bag somajul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 21 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca legea spune 12 luni in ultimele 24 de luni , este logic ca aceste pot fi consecutive/succesive - cu intreruperi.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drept la somaj? Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ! intrebare: in ultimele 24 de luni am 12 luni lucrate dar nu sunt consecutive ( in sensul ca intre locul de munca actual si cel anterior am o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt.copii livache74 livache74 Va rog sa-mi spuneti si mie daca un angajator strain desfinteaza o firma din Romania ( firma mare este in Belgia aici avand un birou) iar sotia este gravida ... (vezi toată discuția)
Care este termenul limita pentru depunerea dosarului de somaj la incetarea contractului de munca? Marsman Marsman Puteti sa-mi spuneti va rog in cit timp pot sa depun dosarul pt. somaj? Perioada de preaviz a expirat dar inca nu am semnat lichidarea. Am fost angajat cu ... (vezi toată discuția)