avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Am o nelămurire legată de acordarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Am o nelămurire legată de acordarea unei burse ...

Bună seara!
Am o nelămurire legată de acordarea unei burse sociale.
Lucrurile stau astfel: copilul este trecut în certificatul de naștere cu numele de familie al mamei. Tot în certificat este trecut și tatăl pt că a recunoscut copilul dar nu se ocupa de creșterea copilului. Cum pot demonstra că este familie monoparentală daca mie mi se cer acte doveditoare ( hotărâre de divorț,de tutelă...etc) dar părinții nu au fost căsătoriți
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 19:48, 21 Septembrie 2023
Sunteti singura, necasatorita si copiii locuiesc numai cu dvs? Cititi metodologia cadru Art. 5 (4)(5).

[ link extern ]

In cazul in care are niste suspiciuni scoala trebuie sa sesizeze autoritatile publice locale. Scoala nu are atributii in efectuarea unei anchete sociale... serviciul de asistenta sociala face ancheta... daca e cazul, intocmeste si-un plan de servicii (legea prevenirii separarii...), banuiesc ca acest plan de servicii ar include si stabilirea sau executarea pensiei de intretinere.

(3) În situația în care personalul unității de învățământ are suspiciuni privind îndeplinirea condițiilor de acordare a bursei sociale, directorul sesizează situația la autoritățile publice locale.
(4) Personalul unităților de învățământ nu efectuează și nu se implică în efectuarea unei anchete sociale, în vederea acordării burselor sociale
(5) După caz, bursa socială poate fi acordată sau retrasă, ca urmare a unei solicitări în acest sens din artea serviciilor publice de asistență socială și pe baza unui raport de anchetă socială, în condiţiile stabilite prin prezenta metodologie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate dovedi neplata pensiei de întreținere? Dragunoiu A Dragunoiu A Bună seara! Am o prietena locuiește în Italia de 25 de ani,are un copil de 15 ani,este divorțată de tatăl copilului de 13 ani,in urma divorțului ,fostul ... (vezi toată discuția)
Se incadreaza ca facand parte din familie monoparentala? Michaela89 Michaela89 Se incadreaza ca facand parte din familie monoparentala? Buna seara!Am fost casatorita iar in urma casatoriei a rezultat un baiat acum in varsta de 13 ani.In ... (vezi toată discuția)
Buna seara! as avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului ... Tudor2008 Tudor2008 Buna seara! As avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului aspect privind obtinerea bursei sociale pt minorul meu, in baza Legii familiei monoparentale ... (vezi toată discuția)