avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constituire fond de rulment si de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constituire fond de rulment si de reparatii

Buna seara!
In asociatia mea s-a creat urmatoarea situatie, un grup de locatari a semnat un tabel prin care solicita sa nu mai plateasca fondul de rulment si cel de reparatii.
Din cate stiu legea 196/2018 prevede obligativitatea constituirii acestor fonduri si prevede si niste amenzi.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1) ce valoare juridica are tabelul cu semnaturi si ce trebuie sa faca presedintele asociatiei si administratorul?
2) cum se stabileste valoarea fondului de reparatii? Legea nu prevede o suma asfel ca cei care nu doresc strangerea acestui fond ar putea cere strangerea unei sume simbolice de ex 1000 lei care evident e inutila dar formal este un fond de reparatii.
3) ce institutii urmaresc aplicarea legii si aplica eventualele amenzi daca e cazul pentru neconstituirea celor 2 fonduri?
Cel mai recent răspuns: Muresan71 , utilizator 17:56, 28 Septembrie 2023
nu e vorba ca nu se da chitanta doar ca nu se da una separata, adica suma e incasata pe aceeasi chitanta cu intretinerea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea ... Lumyna Lumyna Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie; pe scara blocului unde locuiesc locatarii scarii au hotarat sa se faca lucrari de ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii ComN ComN Buna ziua. Anul acesta s-a hotarat de cativa locatari din asociatia de bloc strângerea lunara de 500 lei vara si 200 lei iarna pentru Fondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)
Recuperate avans fond fatetare bloc prezent prezent Buna ziua! De 1 an de zile, luna de luna, la intretinere se percep urmatoarele 2 fonduri: fond de reparatii (care se mentine la aceeasi suma de 27 lei/luna) ... (vezi toată discuția)