avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am o sentinta definitiva de majorare a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am o sentinta definitiva de majorare a pensiei alimentare ...

Buna ziua. Am o sentinta definitiva de majorare a pensiei alimentare pe care am trimis-o la intreprinderea unde lucreaza tatal copilului. Mi s-a raspuns de la biroul juridic ca o vor pune in aplicare doar prin executor judecatoresc. Este corect, nu e suficienta sentinta definitiva pentru a fi pusa in aplicare ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:46, 23 Noiembrie 2023

Avocat Liviu Samoila a scris:

Veti avansa costurile initiale de executare iar ele vor fi recuperate de la sotul debitor al obligatiei de intretinere.

Cam cat dureaza acest dosar de executare ?

doo.ditza a scris:

Avocat Liviu Samoila a scris:

Veti avansa costurile initiale de executare iar ele vor fi recuperate de la sotul debitor al obligatiei de intretinere.

Cam cat dureaza acest dosar de executare ?

A durat 2 luni.
Ați avut noroc, un termen destul de scurt. La alte cazuri dureaza cam 5 - 6 luni.
Măcar ați primit de la executor toți banii`? I-a găsit debitorului venituri`?

Dapix a scris:

Ați avut noroc, un termen destul de scurt. La alte cazuri dureaza cam 5 - 6 luni.

Deocamdata executorul a cerut un extras de cont al fetei, desi ea este minora.

doo.ditza a scris:

Dapix a scris:

Deocamdata executorul a cerut un extras de cont al fetei, desi ea este minora.

Mi se pare un proces foarte greoi, mi s-a spus ca daca in continuare nu se achita de obligatiile fata de copil, trebuie sa-l execut din 6 in 6 luni.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)
Termenul executarii silite Krissia . Krissia . Daca in intervalul legal de 6 luni prevazut de codul de procedura civila ( nu mai stiu articolul ) nu s-a luat nici o masura pentru executarea silita si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Terrmen executare silita? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua imi poate spune cineva, va rog, care este intervalul de timp dintre emiterea unei sentinte civile definitiva si irevocabila si momentul in care pot ... (vezi toată discuția)