avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! Azi șeful,brusc ,m-a anunțat că de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! Azi șeful,brusc ,m-a anunțat că de mâine nu ne ...

Buna ziua ! Azi șeful,brusc ,m-a anunțat că de mâine nu ne mai poate susține financiar și toți angajații vor pleca acasă! Care sunt drepturile? mele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 23 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vadit nelegala o astfel de masura. Va sfatuiesc sa va prezentati la serviciu si sa contactati un avocat imediat ce veti primi o decizie scrisa din partea angajatorului dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sub ce forma veti pleca acasa?

Fara mai multe detalii , nu avem de unde stim ..
De luni am intrat în concediu de odihna! Mi s-au dat zilele rămase restante de anul trecut și de anul acesta,30 la număr. Mă gândesc ,ca după aceste zile de concediu sa ii solicit șefului actele pt. șomaj și nu demisia directă cum dorește dansul!
Aveți idee în ce condiții se solicita salariile compensatorii pt.concedierea fara o cauza anume? Firma nu se închide!

Cornel Vasile a scris:

Sub ce forma veti pleca acasa?

Fara mai multe detalii , nu avem de unde stim ..

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! acum cateva zile am fost instiintat de la munca, din ... Liviu1712 Liviu1712 Buna ziua! Acum cateva zile am fost instiintat de la munca, din senin, ca sunt concediat din motive de performanta. Concediere care nu are un motiv solid la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt in ccc iar in decembrie copilul implineste 2 ... Taby Tab Taby Tab Buna ziua. Sunt in CCC iar in decembrie copilul implineste 2 ani. Din pacate nu am posibilitatea de a ma intoarce la locul de munca anterior, deoarece au ... (vezi toată discuția)
Inchidere filiala firma-implicatii angajat alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua. Lucrez la o firma multinationatioanala care are o filiala si in Romania. Firma din informatiile mele doreste sa inchida filiala din ... (vezi toată discuția)