avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua...perioada de întrerupere din câmpul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua...perioada de întrerupere din câmpul muncii pentru ...

Bună ziua...perioada de întrerupere din câmpul muncii pentru creșterea și îngrijire copiilor conf art 129 din CM comb cu art 9 al 2 leg 1/70 din 1985 pana în 1990 se ia în calcul ca și vechime (necontributiva) la calculare pensiei anticipate ? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:20, 22 Septembrie 2023
Constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii vechimea în muncă recunoscută pentru stabilirea pensiilor până la data de 1 aprilie 2001.

Legea nr.1/1970
art. 10
Se considera ca au vechime neîntreruptă în munca următoarele categorii de salariaţi:
a) salariatul care se afla în una din situaţiile prevăzute la art. 8 şi 9;
....

In speta, in opinia mea, trebuie luata in considerare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 1/1970 alex1007 alex1007 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cartea de munca este trecut faptul ca in data de 8.06.1987 mi s-a desfacut CIM pe baza art. ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind valorificarea la pensie a perioadelor in care am beneficiat de ccc si in care am lucrat in grupe de munca Ioana-S Ioana-S Sunt femeie, nascuta in februarie 1963 si citind Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, nu-mi sunt clare anumite aspecte. 1. In ... (vezi toată discuția)
Legea 186/2016 mo partea i nr. 842/24.10.2016 Traila Mariana Traila Mariana Legea este CLAR discriminatorie si este DEDICATA. De ce nu poate fi cumpara vechimea intrerupta si pentru crestere copil, copil nascut in 1980? Doar pentru ... (vezi toată discuția)