avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Help!! Concediu Ingrijire Copil de catre tata. Buna ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Help!! Concediu Ingrijire Copil de catre tata. Buna ziua,sotia ...

Help!! Concediu Ingrijire Copil de catre tata.
Buna ziua,sotia mea urmeaza sa nasca luna viitoare pe data de 3 octrombrie si as avea o nelamurire.
Ea este studenta la doctoral(bursiera) si nu va avea nevoie de a beneficia de zile pre-postnatale de concediu.
Eu voi fi cel care va intra in concediu de ingrijire/crestere copil insa intrebarea mea este daca pot intra mai devreme de cele 42-43 zile atata timp cat ea nu are nevoie de concediu postnatal(de maternitate). Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 25 Septembrie 2023
In acest caz, dupa puteti intra in CCC incepand cu ziua urmatoare celei in care s-a nascut copilul.
Buna ziua,am vorbit cu cei de la dgasp si mi au spus ca pot intra din a 2 a zi doar daca sotia nu are dreptul la concediu de maternitate,este studenta la doctorat/zi/bursa..
am sunat la toate insistutile si nimeni habar nu are ce sa raspunda…

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, dupa puteti intra in CCC incepand cu ziua urmatoare celei in care s-a nascut copilul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De exemplu: data nastere copil 25.09.2023 ..ziua de cand puteti intra in CCC : 26.09.2023.

AJPIS - Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială - este institutia care se ocupa cu indemnziatia CCC.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre, post natal si indemnizatie maternitate doctorand cu frecventa si plata cu ora OanaSorina OanaSorina Sunt incadrata ca si student-doctorand cu frecventa cu bursa din data de 17 octombrie 2011. In tot acest timp am beneficiat in fiecare an si de contract de ... (vezi toată discuția)
Intrerupere doctorat pe perioada concediului de maternitate Iuliaeu Iuliaeu Buna ziua! Puteti sa imi spuneti daca studiile de doctorat pot fi intrerupte pe perioada concediului de maternitate? Sunt studenta cu bursa si am epuizat deja ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal si indemnizatie crestere copil norachiorean norachiorean Buna ziua Eu sunt sau mai bine zis am fost student doctorand (oct. 2011 - oct. 2014) pentru ca acum sunt in perioada de gratie pentru sustinerea tezei de ... (vezi toată discuția)