avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident masina neasigurata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident masina neasigurata

Buna ziua,

In anul 2006, pe cand aveam 18 ani ( mic si prost ), am comis un accident neavand permis de conducere ( de aceasta problema am scapat, mi s-a inlocuit raspunderea penala cu amenda administrativa) cu o masina fara asigurare. Am accidentat 5 masini dintre care 3 aveau asigurare Casco. Toate bune si frumoase, m-a dat in judecata o firma mare de asigurare pt ca nu aveam cu ce sa le platesc, a castigat si am inceput sa platesc, cu a doua firma de asigurare m-am inteles amiabil si le platesc si lor. Celalalte doua masini care nu aveau casco au apelat la F.P.V.S (FONDUL DE PROTECŢIE A VICTIMELOR STRÃZII), care la randul lor m-au dat in judecata , abia acum avand loc a doua intalnire in instanta ( 5 feb 2010 ). Aici e dilema mea , cei de la FPVS ne-au gasit pe amandoi vinovati , eu ca am condus masina si proprietarul ca nu a asigurat-o si a incredintato fara asigurare. in consecinta citez "paratii vor raspunde in solidar" . Eu platesc la cele 2 firme de asigurare in total cam 18.000 RON, cei de la FPVS au si ei de primit alti 10.000 RON. O sa ma prezint in instanta si o sa imi iau angajamentul sa platesc in rate lunare . Vreau sa stiu insa de ce cele 2 firme de asigurare nu l-au tras si pe proprietarul masinii la raspundere ci doar pe mine si daca mai pot face ceva in aceasta privinta . Pot da in judecata proprietarul masinii sa plateasca si el ?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:47, 3 Februarie 2010
Respectivele societati de asigurare nu au niciun temei legal pentru a se putea indrepta impotriva proprietarului masinii.Dumneavoastra ati condus masina producand accidentul.
In legatura cu cererea celor de la FPVS instanta de judecata va decide.
Proprietarul nu poate fi tras la raspundere pentru accident.El poate fi numai amendat pentru faptul ca nu a respectat obligatia de a asigura un autovehicul inmatriculat pe numele sau.
Totusi, nici cel ce mi-a incredintat autoturismul ? Si el stia ca masina nu e asigurata si ca eu nu posed permis de conducere si totusi mi-a incredintat-o .. Pana la urma ramane sa platesc eu toate daunele ?
Multumesc respectuos pentru raspunsurile acordate !
Abordati problema gresit, in dorinta de a mai introduce pe cineva la plata, chiar daca este vorba de cei care v-au facut o inlesnire candva.Nu au legatura sanctiunile privind incalcarea Codului Rutier si daunele provocate din culpa proprie.Puteati sa nu fi produs accidentul si sanctiunile celorlalti tot puteau fi aplicate pentru incalcarile savarsite.Asa precum si dvs. pentru conducerea fara permis veti primi o sanctiune penala pentru Cod.Rutier si separat obligatia de despagubire pentru daunele provocate din culpa.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina firmei si nu avea rca alexro28 alexro28 am avut Accident cu masina firmei si nu avea rca si acum mie a venit notificare de la firma de casaco la care a avut omul care l-am lovit si imi cere sa i ... (vezi toată discuția)