avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Daca ai venituri la 17 ani poti sa ti le declari la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Daca ai venituri la 17 ani poti sa ti le declari la anaf

Buna seara,

Am aflat ca daca ai venituri la 17 ani poti sa ti le declari la anaf la sfarsitul anului. Intrebarea mea este cum platesc impozit pe ei si cum se calculeaza. Adica daca fac 3000 euro pe luna de unde stiu cat trb sa platesc pe taxe si inntrebarea cea mai bune ii de unde stie anaf ca ii am inaite sa fac declaratie, adica nu o sa am probleme daca ii cheltuiesc inainte sa ii declar la sfarsitul anului. Intreb asta ca este primul an in care castig si nu stiu care este procesul.

Seara frumoasa
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Lazar Bogdan , utilizator 10:07, 25 Septembrie 2023
Daca obtii venituri cu caracter repetitiv, intrebarea este din ce activitate concreta provin aceste venituri.
Daca sursa venitului este o activitate care respecta legea atunci poti contacta un contabil si in schimbul a cateva sute de lei pe luna se ocupa el de toate.
Practic domeiul este digital marketing, dar pe scurt eu semnez contracte cu clinici medicale pentru o agentie de digital marketing, adica sunt closer. Nu detin agentia ci doar lucrez cu ea. contract de parteneriat nu pot sa fac deoarece nu am 18 ani, pfa la fel, de srl nu mai discut, si am aflat ca singura varianta este sa imi impozitez veniturile ca si pfi. O sa citez raspunsul pe care l-am primit de la utilizator.

"Declaratia de venit, in cazul dvs., nu are legatura directa cu profesiile liberale. Orice venit se impoziteaza, nu neaparat printr-o firma (SRL, PFA, II, etc.), ci si ca PFI. Faceti deosebire intre PFA si PFI."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venit al unui minor de 17 ani. Lazar Bogdan Lazar Bogdan Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de 17 ani poate sa plateasca taxe pe veniturile castigate din colaborarea cu un srl. M-am interesat si am vazut ca ... (vezi toată discuția)
Poti desfasura activitatea de affiliate marketing pe un pfa? ... bm2 bm2 Poti desfasura activitatea de affiliate marketing pe un PFA? Sau trebuie obligatoriu sa ai firma? (vezi toată discuția)
Nedeclarare venituri la anaf tassadarBT tassadarBT Salut, Recent, am primit un avertisment de la anaf prin scrisoare recomandata(notificare de nedepunere a declaratiei 200). Mi se spune ca, potrivit ... (vezi toată discuția)