avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Suntem tineri, 29 de ani, necăsătoriți, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Suntem tineri, 29 de ani, necăsătoriți, si dorim ...

Bună ziua
Suntem tineri, 29 de ani, necăsătoriți, si dorim sa achiziționam o casa de la o persoana juridica, insa pe numele concubinei, cu surse din ambele părți, obținute în străinătate.
Peste jumătate din bani, se vor depune cash în cont, insa majoritatea fondurilor au fost obținute de mine, ci nu de concubina. Pot apărea probleme cu dovada de proveniență sau cum se procedează?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:03, 26 Septembrie 2023
De ce doar pe numele concubinei? Cumparat 0e cote parti in functie de contributia fiecaruia.
NEaparat treceti in contract cat a contribuit fiecare...Nu se stie ce va fi peste 10 ani...si ramaneti pe drumuri.
Mulțumesc pentru răspunsuri, insa sunt de părere ca o pot lua de la zero în orice moment, si îmi asum riscurile. Nu luam nimic în pământ după noi, asa ca prefer sa fie pe numele ei, si va rămâne copilului.

vali m a scris:

NEaparat treceti in contract cat a contribuit fiecare...Nu se stie ce va fi peste 10 ani...si ramaneti pe drumuri.

La ce va referiti cand ziceti asta?
"Pot apărea probleme cu dovada de proveniență sau cum se procedează?"
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. lucram din 2019 în regatul unit, suntem necăsătoriți, ... Remussssss Remussssss Bună ziua. Lucram din 2019 în Regatul Unit, suntem necăsătoriți, si am strâns cu mult efort și sudoare o suma de bani împreună cu concubina mea, cu ... (vezi toată discuția)
Copiii mei pot mosteni bunurile concubinei, in cazul decesului meu? comarius comarius Buna ziua ! Daca se poate sa fiu lamurit intr-o problema ... De 16 ani traiesc in concubinaj. In acest timp nu am divortat, avand grija ca, copiilor mei din ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial delia71 delia71 Am o problema mai delicata...va rog sa-mi dati un sfat. Nu cred ca e corect spus ''contract prenuptial'' pentru ca nu intentionez sa ma casatoresc...dar, ma ... (vezi toată discuția)