avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!Sunt casatorit sub regimul comunitatii de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!Sunt casatorit sub regimul comunitatii de bunuri.In ...

Buna ziua!Sunt casatorit sub regimul comunitatii de bunuri.In ianuarie 2023 am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un imobil pentru care am platit suma de 40000 euro,bani proveniti dintr-o mostenire a mea(20000) ,restul dintr-un credit de nevoi personale in nume propriu.Intrebarea este cum putem face ca la semnarea contractului sa figurez doar eu ca proprietar tinand cont ca banii imi apartin iar creditul il platesc personal direct din contul meu.Si eu si sotia suntem de acord cu aceasta varianta.Ma intereseaza care sunt solutiile legale pentru a solutiona aceasta problema.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:55, 25 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, imobilul este al dvs in limita celor 20000 e folositi la plata din mostenire. Creditul personal este comun daca a fost contractat in timpul casatoriei chiar daca il platiti dvs din venituri salariale personale care sunt si acestea comune. Faceti separatie de bunuri pentru a fi unic proprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbati regimul matrimonial comun in cel al separatiei de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)
Contract de schimb bun propriu al unuia dintre soti. posibilitati transmitere drept proprietate catre celalalt sot. 2femei 2femei buna ziua! sotul detine de la parintii sai un apartament proprietate personala-are si 2 copii din prima casatorie,din a doua casatorie nu are copii si nici eu ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)