avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... suspendare PFA temporara pentru concediu de cresterea ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

suspendare PFA temporara pentru concediu de cresterea copilului

buna ziua

as avea nevoie de consultanta pe urmatorul aspect:

am un pfa deschis pe care prestez servicii. in acelasi timp sunt si angajata cu carte de munca la o societate comerciala. la inceputul lunii martie voi naste, motiv pt care va trebui sa-mi suspend si pfa-ul pt a putea primi banii de concediu de crestere a copilului.

intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. care sunt pasii care trebuie sa-i fac? Unde merg mai intai: la registrul comertului, la finante pt a completa declaratia 200 sau la casa de asigurari pt a plati fondul de 6.5% care imi va permite sa cumulez veniturile din salariu si din pfa?

2. impozitul conform declaratiei 200 il platesc in momentul suspendarii sau il pot plati si ulterior in transe ca pana acum?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Amelia Muntean , utilizator 12:10, 25 Aprilie 2010
Buna ziua,

Sunt intr-o situatie similara (voi naste in Nov. a.c.) si vad ca nu ati primit raspuns la intrebarea dvs.
Presupun insa la fel, pasii ar fi: ORC, Finante, angajator, CASS.
daca aveti alta informatie....
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare p.f. iona2010 iona2010 BUNA ZIUA, CINE IMI POATE SPUNE CE DOCUMENTE IMI TREBUIESC PENTRU SUSPENDARE ACTIVITATE P.F., CE TAXE SE PLATESC SI UNDE. MULTUMESC ANTICIPAT (vezi toată discuția)
Suspendare activitate pfa ipi ipi Se poate suspenda activitatea PFA pe o perioada de timp (luni sau ani)? Si daca da, in timpul asta se mai plateste impozit, contributie CAS, CASS ? (vezi toată discuția)
Inchidere pfa natalia20 natalia20 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti unde inchid un PFA? unde trebuie sa merg?in acelasi loc unde l-am deschis? ce cerere trebuie sa completez? multumesc ... (vezi toată discuția)