avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Documentele oficiale pentru înființarea unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Documentele oficiale pentru înființarea unei spălătorii auto?

Buna ziua, As dori sa aflu care sunt documentele oficiale care reglementeaza infiintarea si functionarea unei spalatorii auto manuale in sectorul1 Bucuresti.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 1 Octombrie 2023
Buna ziua, in primul rand va trebuie o forma de organizare a activitatii (SRL, PFA, II, IF etc), apoi in functie de situatia de fapt (i.e. daca exista deja sau nu o cladire in care sa montati instalatiile), veti avea nevoie de un teren care sa permita desfasurarea acestei activitati si de o autorizatie de construire, obtinuta de la primaria de sector.
In plus, va trebui sa asigurati accesul dintr-un dum public si, pentru acestea poate fi nevoie de executarea unor modificari la drumul existent si crearea unor cai de acces. Pentru acestea, veti avea nevoie de acordul administratorului drumului, precum si de autorizatie de construire pentru realizarea lucrarii.
Veti avea nevoie si de o autorizatie de functionare, care sa permita desfasurarea activitatii, aceasta se obtine tot de la primarie.
Apoi, veti avea nevoie si de o autorizatie de mediu de la ANPM, Garda de Mediu va controla activitatile desfasurate in spaaltorie pentru a asigura respectarea legislatiei.
Racordarea la apa este iarasi un subiect important, caci daca doriti sa racordati spalatoria la o sursa proprie de apa, epurare si deversare, va trebui sa obtineti autorizatie de gospodarire a apelor de la ANAR.
Daca doriti sa instalati camere video, trebuie sa anuntati ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Persoanl).
In ceea ce priveste protectia muncii, aceasta va fi monitorizata de catre Inspectoratul Teritorial de Munca. Ca operator economic, veti fi responsabil pentru securitatea si sanatatea celor implicati in activitate.
Apoi, aveti nevoie de autorizatia de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Acestea cu titlu general.

Veti avea nevoie si de o autorizatie de functionare, care sa permita desfasurarea activitatii, aceasta se obtine tot de la primarie.

Primaria sectorului 1 mi-a comunicat ca elibereaza autorizatie de functionare doar pentru unitatile de alimentatie publica.(cod CAEN 5610,5621,5629,5630)
Cand inregistrati firma la Registrul comertului veti da o declarie pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile legale pe linie de mediu, ssm, sanitar si sanitar-veterinar (bifati niste casute pe formular). O data cu certificatul de inregistrare firma primiti si certificat constatator pentru fiecare sectiune in poarte, mentionata.
Pe baza declaratiei dvs. veti fi vizitat de catre inspectorii statului (cu siguranta daca se inregistreaza un eveniment nedorit) pentru a se convinge ca declaratia dvs. corespunde realitatii. Pentru declaratii mincinoase puteti primi amenzi contraventionale sau sanctiuni penale, dupa caz.

ds19 a scris:

Primaria sectorului 1 mi-a comunicat ca elibereaza autorizatie de functionare doar pentru unitatile de alimentatie publica.(cod CAEN 5610,5621,5629,5630)

In acest caz, nu puteti desfasura activitatea de spalatorie auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare spalatorie cisterne auto ioanciorba ioanciorba Buna ziua. Poate sa imi spuna cineva de ce acte am nevoie pentru o spalatorie auto de cisterne ? (vezi toată discuția)
Doresc sa imi fac o spalatorie mobila. alexicb alexicb Buna ziua, doresc sa imi fac o spalatorie mobila, care vine la tine acasa sa iti spele masina. Nu o sa folosesc apa, o sa fie solutii care se sterg, adica nu ... (vezi toată discuția)
Aviz sanitar si mediu andreea20ro andreea20ro buna ziua,pentru o pizzerie de unde se obtine avizul saniar si avizul de mediu?de la onrc sau de la ministerul sanatatii si mediu? si ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)