avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare castig din diferenta de curs valutar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare castig din diferenta de curs valutar

Cumpar valuta aproape zilnic de la casele se schimb valutar, din economii, după care folosindu-ma de benficiul oferit de banca de a schimba o suma limitata la cursul bnr, imi schimb inapoi in ron economiile, facand acest lucru pentru a nu mi se devaloriza economiile. Am intrebat la anaf si intr-un final mi-au dat de inteles ca pentru a plati impozit trebuie sa imi fac firma ( casa de sch) doarece este ca si o activitate de comert care aduce profit. Totusi in codul fiscal nu este prevazut nicaieri ca veniturile realizate din diferentele de curs valutar sunt impozabile. Deasemenea conf hg 1096/2022 obictul de activitate al caselor de sch este de vanzare-cumparare de la si catre persoane fizice, ori eu cumpar doar de la dchimb valutar si schimb in conturile bancare personale. Avand in vedere ca in urma unei discutii cu in lucrator anaf am fost informat ca ar trebuii sa declar aceste venituri sau sa imi fac o firma, care este punctul dvs de vedere si daca considerati ca ar trebuii sa platesc impozit, conform carei reglementari legislative ar trebuii facuta ? Totodata, de la un alt lucrator anaf, am fost informat ca din punctul sau de vedere, conform art. 62 lit m din codul fiscal, nu as avea nimic de declarat. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:34, 28 Septembrie 2023
Nu aveti nimic de declarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"pretul chiriei este de 200 euro, echivalentul lor in lei" LaviniaVil LaviniaVil Buna, As vrea sa stiu daca exista un act normativ care sa prevada clar daca echivalentul in lei al pretului unui contract inseamna echivalentul la cursul ... (vezi toată discuția)
Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)
Impozit pe salariu c_berbec c_berbec Stimate Avocat doresc sa intreb , pe noul cod fiscal daca trebuie sa platesc impozit pe salariu obtinut in urma unui contract individual la o firma de foraj ... (vezi toată discuția)